Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Pentru mai bine de 900 de ani, Moenjodaro, un oras situat pe teritoriul actual al Pakistanului, a reprezentat un important centru al civilizatiei antice, comparat cu New-York-ul si Londra zilelor noastre. In jurul anului 1700 i.e.n, orasul a fost parasit, fiind astfel acoperit in totalitate odata cu trecerea timpului. Abia in anul 1920 arheologii l-au redescoperit, iar astazi turistii se pot plimba pe strazile orasului pierdut. Orasele contemporane sortite aceluiasi destin ne sunt prezentate de Forbes.com

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Banjul, Gambia
Cauza: Cresterea nivelului marii si eroziunea

Odata cu scaderea nivelului apelor pe plan mondial, Gambia, o tara mica din Africa de Vest, este in pericol de a-si pierde in totalitate capitala, Banjul.

Orasul este amenintat atat de eroziunea puternica, cat si de cresterea nivelului apelor oceanului.

Detroit, Statele Unite ale Americii
Cauza: Migratia populatiei

Populatia din Detroit a scazut cu o treime din 1950 si pana in prezent, ajungand astazi la un numar de 950.000 de locuitori.

Acest ritm va fi mentinut pana in anul 2030, iar la aceasta se adauga o rata a somajului mai mare de 10 la suta. Daca aceasta evolutie se va mentine, Detroit va ajunge un oras de nerecunoscut pana in anul 2100.

Ivanovo, Rusia
Cauza: Migratia populatiei

Un mare centru al productiei textile in perioada Sovietica, Ivanovo are astazi o populatie de 448.000 de locuitori, care continua sa scada intr-un ritm ingrijorator.

Pe langa toate acestea, numarul femeilor este mult mai mare decat cel al barbatilor, iar din 1990, natalitatea a cunoscut o scadere fara precedent, in timp ce mortalitatea inregistreaza un ritm crescator.

Astfel, fara a benefiacia de o industrie moderna si de servicii de calitate, tinerii educati ai acestui oras situat la nord-est de Moscova, sunt tentati sa se stabileasca in capitala tarii.

Mexico City, Mexico
Cauza: Lipsa apei potabile si scufundarea orasului

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: