Setari Cookie-uri

Valuri de ciocolata

Oare exista femeie pe lumea asta care sa nu iubeasca ciocolata? Si sa nu ne ascundem dupa deget, sunt destui barbati care, desi nu recunosc, ar lasa berea pentru o bucata de ciocolata...

3. Rococo Chocolate (Anglia)

Pentru aceia care isi doresc sa guste ciocolate exotice (asemeni celor din celebrul film CHOCOLAT) trebuie sa ajunga la Rococo Chocolate in Londra. Deschis in 1983 de Chantal Coady, Rococo a promis fiecarui client "o experienta cu ciocolata, sanatoasa, distractiva si lipsita de vinovatie". Practic ne invita sa ne facem de cap in magazinele lor. Trufele lor cu ciocolata alba sau cu lapte din fructul pasiunii sunt de neegalat. Nu ratati barul de produse de ciocolata de la Rococo. Aici, in cafeneaua Rococo puteti servi bauturi bazate pe ciocolata cu arome de chili, piper, trandafiri sau lamaie.

4. Welsh Chocolate Farm (Tara Galilor)

Welshman Alan Jones impreuna cu sotia sa Elisabeth au infiintat Ferma de Ciocolata Welsh, inspirati de retetele de ciocolata ale bunicii sale: Alice Pemberton. Aici la ferma se produc celebrele ciocolate Pemberton si, din Aprilie pana in Octombrie, ferma poate fi vizitata. Oaspetii descopera arta producerii ciocolate prin seminarii, filme si degustari. Nicinaici nu trebuie sa ratati cafeneaua. Relaxati-va in Cocoa Bean Cafe si savurati torturile si bauturile bazate pe ciocolata de aici. Lichiorul Merlyn Welsh a primit medalia de aur intr-un concurs International in 2002 si a meritat-o pe deplin. Nu ratati trufele cu rom si lapte de nuca de cocos.

5.Muzeul Roald Dahl (Buckinghamshire)


Ciocolata nu a incantat numai oamenii care o savurau ci a si inspirat artisti. Muzeul Roald Dahl este un exemplu excelent in aceasta privinta. Charlie si Fabrica de Ciocolata este cea mai celebra carte a lui Roald Dahl si iata ca, fanii cartii, ai filmului cu Johny Deep sau pur si simplu iubitorii de ciocolata pot vizita muzeul sau, deschis in 2005. Aici gasiti afisate manuscrisele originale ale autorului, scrisori si obiecte personale ale acestuia. Puteti degusta ciocolata si aici, insa nu va lasati prada tentatiei de a rupe o bucata din usile de la intrare - nu sunt facute din ciocolata!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.