Setari Cookie-uri

TOP: Vacante de vara sub 500 de euro

Daca inca nu v-ati hotarat unde va veti petrece cele cateva zile din vacanta de vara a acestui an, Lazy s-a gandit sa va recomande cateva destinatii. Locurile prezentate mai jos se bucura de o popularitate mare printre ofertele agentiilor de turism din Romania astfel incat gasirea unui sejur nu va fi un lucru prea complicat. De asemenea, preturile sunt destul de accesibile iar destinatiile merita efortul financiar, nu prea mare de altfel. Fie ca vorbim de statiuni situate pe malul marii, fie ca ne referim la orase capitala in care vara este sezonul cel mai indicat turismului de masa sau celui individual, aceste locatii sunt perfecte pentru o vacanta de cateva zile sau saptamani. Dezvoltarea turistica este maxima iar serviciile de calitate sunt garantate. Nu-ti ramane decat sa alegi una dintre destinatiile de mai jos. Iar apoi, bucura-te de vacanta!

6) Istanbul

Daca nu stiati inca, Istanbulul va fi Capitala Culturala Europeana in anul 2010. Acest oras ale carui centre (da, Istanbulul are mai multe arii considerate centrale), sunt in cea mai mare parte inscrise pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, reprezinta una dintre cele mai fascinante destinatii turistice ale Turciei. Orasul vechi si orasul nou, monumentele romane aflate in imediata apropiere a celor mai cunoscute moschee ale lumii, femeile cu voal si tinerii imbracati modern, hotelurile luxoase, gandirea proeuropeana si traditiile unei religii cu radacini bine infipte si foarte rigide, sutele de mii de turisti, bazarurile, preturile mici si peisajele tulburatoare - toate isi aduc aportul la frumusetea acestui oras. Metropola este impartita in doua de stramtoarea Bosfor. In partea europeana se afla si centrul istoric cu stradute inguste si drepte care se intretaie si incolacesc in jurul caselor, cafenelelor sau a restaurantelor. Tot aici, in centrul istoric se afla Moscheea Albastra, una dintre cele mai mari atractii ale orasului precum si Aya Sofia - celebra biserica bizantina transformata in moschee si devenita in secolul trecut muzeu. Moscheile Beyazid, Sehzade, Selimiye, Sultanahmet, Sal'leymaniye reprezinta de asemenea importante puncte de atractie ale zonei. Catedrala Sfanta Sofia, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Marele Bazar si Bazarul Egiptean sunt alte obiective – turistice sau comerciale – care merita vizitate.
Mai multe despre Istanbul gasiti

Citește și:
aici.


Si Istanbulul face parte din categoria oraselor cu baza hoteliera generoasa. Va puteti gasi cazare incepand de la 37 de euro pe noapte – la hoteluri de trei, patru sau cinci stele. Mai multe detalii gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.