Setari Cookie-uri

Travel planning - Partea I

Fie ca e vara sau iarna, fie ca te-ai hotarat sa pleci doar pentru cateva zile sau ai de gand sa zbori la o distanta de peste 1000 de kilometri, orice calatorie trebuie planificata. Chiar daca pentru multi termenul de "planificat" suna destul de conventional, turistii experimentati stiu ca o excursie reusita este una foarte bine gandita. Nu trebuie sa porniti de la ideea ca aceste planuri va vor afecta liberatea sau elementele de inedit al calatoriei voastre. Ci doar ca, stabilind niste lucruri inca de acasa, informandu-va despre anumite aspecte inainte de plecare, veti economisi timp si bani, veti evita situatiile neplacute si va veti oferi libertatatea de a face cele mai bune alegeri.

Unele agentii de turism si-au facut un obicei din a aglomera vacantele turistilor avizi de a vizita si de a vedea cat mai mult intr-un timp foarte scurt. Chiar daca aparent solutia este una ideala, frustrarile vor aparea curand iar oboseala va strica toata distractia. Asa ca, pentru inceput, daca ai timp putin pentru vacanta ta alege o destinatie relativ apropiata si nu iti incarca programul cu prea multe evenimente. Iar daca esti unul dintre norocosii cu trei saptamani de vacanta... intreaga lume iti apartine. Desigur, in masura in care iti permiti.

Bugetul mare te duce departe. Dar cel mic il poate intrece.


Vrei o vacante la standarde inalte? Ai timp destul si te pregatesti sa calatoresti peste noua mari si noua tari? Hotelurile la care vei sta vor avea multe stelute iar banii de buzunar nu-ti mai incap in buzunar? In cazul acesta poti trece la paragraful urmator. Daca insa bugetul este unul limitat gandeste-te bine la ce vei renunta in favoarea a ce. Esti pretentios dar nu dispui de fonduri suficiente? Alege o destinatie apropiata, cumpara-ti biletul de avion cu cel putin trei luni inainte de plecare si vei economisi o suma frumusica. Vrei hoteluri cu multe stele la preturi accesibile? Timpul face minuni. Daca rezervi un sejur din timp, costurile se pot reduce. Daca insa astazi te-ai gandit si maine vrei sa pleci, biletul avionului se tripleaza iar o camera de hotel, daca vei fi norocos si o vei gasi, va costa mult mai mult.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.