Setari Cookie-uri

Asigurarea medicala de calatorie, o formalitate “sanatoasa”

Multi dintre noi vad asigurarea medicala de calatorie pentru strainatate ca pe o simpla formalitate si, de aceea, ii acorda mai putina atentie, plasind-o ultima pe lista cu lucruri de rezolvat inainte de plecarea in concediu. Tocmai de aceea, sintem tentati sa alegem cel mai ieftin pachet de asigurare, fara a cunoaste prea bine riscurile pe care acesta le acopera. Totusi, daca dorim ca vacanta sa fie lipsita de griji, nu ar trebui sa uitam, acasa, prudenta.

Daca despagubirile nu v-au fost platite direct de prestator in tara in care a avut loc incidentul, va trebui sa contactati asiguratorul la intoarcerea in Romania, intr-o perioada de 5 pina la 15 zile, in functie de firma de asigurari de la care ati cumparat polita. Pentru ca asiguratorul sa va acopere cheltuielile, trebuie sa ii prezentati documente justificative in original (polita de asigurare, documente medicale care sa precizeze diagnosticul si tratamentul corespunzator, facturi pe numele dumneavoastra si chitante care sa certifice cheltuielile medicale, de transport cu serviciul de ambulanta si/sau de repatriere).

Preturile unei asigurari medicale de calatorie

Costul unei polite de asigurare depinde de citiva factori, cei mai importanti fiind:
a) perioada pentru care se incheie asigurarea;
b) plafonul de asigurare, care, de obicei, variaza intre 5.000 si 50.000 euro;
c) tara de destinatie pentru care se incheie polita.
Trebuie remarcat faptul ca pentru Uniunea Europeana suma pentru care trebuie sa va asigurati este cea maxima, si anume de 50.000 euro. De asemenea, daca vizitati America de Nord, este indicat sa alegeti un pachet de asigurare complet, deoarece aici serviciile medicale sint foarte scumpe.
O alta variabila in costul asigurarii este virsta: de regula, companiile de asigurari percep tarife mai mari pentru persoane cu virsta cuprinsa intre 60 si 68 de ani; peste aceasta limita persoana nemaifiind eligibila pentru o polita de asigurare. In schimb, daca sinteti student, aveti pina in 18 ani sau calatoriti in grupuri mai mari de zece persoane, puteti obtine o reducere. Nu in ultimul rind, preturile depind si de asiguratorul pentru care optati, alegere pe care o veti face in functie de fondurile de care dispuneti si de increderea dumneavoastra intr-o anume firma de asigurari.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.