Setari Cookie-uri

Totul despre low - cost

Pentru Romania conceptul de ' low-cost >> este inca o noutate. De aceea multi turisti sunt intr-o prima faza surprinsi de aspectele pozitive, cum ar fi preturile si comoditatea, pentru ca mai apoi sa se infurie la aflarea unei realitati destul de comerciale: cand se taie din pret, se taie si din confort.

2. Biletele de avion nu mai sint vindute prin agentii de bilete sau de turism, care ar creste semnificativ pretul unei calatorii; in schimb, se opteaza pentru vinzarea directa a biletelor, in special pe internet, pe pagina web a companiei respective.
3. Avioanele utilizeaza aeroporturi secundare, care, pe linga faptul ca percep taxe mai mici, sint mai putin aglomerate, lucru care duce la mai putine intirzieri cauzate de trafic.
4. Uneori, angajatii unor astfel de companii au mai multe atributii. Astfel, insotitorii de zbor sint responsabili de curatenia aeronavei si tot ei verifica biletele calatorilor la poarta de imbarcare, fapt ce duce la limitarea personalului si, implicit,
la scaderea pretului biletelor.
5. Majoritatea companiilor low-cost opereaza pe un singur tip de avion, Boeing 737 sau Airbus A320, motiv pentru care sint reduse costurile de intretinere.
6. Nu in ultimul rind, aceste companii prefera sa afiseze pretul biletelor separat de taxele de aeroport, subliniind, astfel, costul scazut al calatoriei (de multe ori, puteti intilni situatii paradoxale, in care taxele de aeroport sint mult mai mari decit biletul propriu-zis).
Al treilea dicton dupa care se ghideaza aceste companii este "Simplifica!" si are la baza observatia (simpla) ca vei putea atrage mai multi calatori, daca zborul este scurt, formalitatile de imbarcare simple si bagajele in siguranta. De aceea, itinerariile sint mult simplificate, optindu-se pentru rute directe si scurte, in locul celor ocolitoare. Astfel, calatorii nu vor mai trebui sa astepte ore intregi pentru urmatoarea conexiune, iar riscul de a pierde bagajele in timpul manevrarii acestora se reduce semnificativ.
Prin urmare, companiile low-cost se adreseaza in mare parte unui alt segment de clienti, si anume acelora care nu isi permit un bilet "normal" de avion, dar care ar vrea totusi sa calatoreasca la un pret scazut, chiar daca acest fapt ar insemna eliminarea serviciilor gratuite din timpul zborului.

Cateva sfaturi

Tot ce trebuie sa faceti pentru a profita de cursele aeriene ieftine este sa va faceti un card de debit cu care sa efectuati plati on-line sigure si, bineinteles, sa cumparati din timp biletul de pe internet. Achizitionarea biletului este simpla, pasagerul trebuind sa urmeze un numar-standard de pasi, care, de obicei, sint explicati cu claritate pe pagina web a companiei aeriene. Important de retinut este faptul ca, o data ce ati cumparat biletul, veti primi un cod pe care va trebui sa-l notati (de preferat, printati pagina cu respectivul cod), pe care trebuie sa-l prezentati la imbarcare impreuna cu pasaportul. De asemenea, inainte de a porni in calatorie, trebuie sa va interesati care este limita de greutate a bagajelor pentru cala, deoarece, uneori, companiile low-cost admit bagaje mai usoare decit cele "clasice". De asemenea retineti ca avioanele din flota companiilor low cost nu au prioritate la decolare sau la aterizare in unele aeroporturi. Acesta este motivul pentru care multe nave apartinand unor astfel de firme inregistreaza intarzieri record.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.