Setari Cookie-uri

Rent-a-car si vezi toata Europa

Destul de riscanta la prima vedere, alternativa vizitarii unei tari, sau chiar a unei parti din continentul european cu o masina inchiriata, poate fi de multe ori avantajoasa. Conceptul "rent-a-car" este foarte bine pus in aplicare in majoritatea statelor europene, mai ales in zonele turistice. Astfel, veti descoperi ca tarifele nu difera foarte mult de cele din Romania, uneori fiind chiar mai mici. Marele avantaj este ca birocratia si hartogaraia nu se compara cu cele de la noi. In plus, va veti bucura de o deplina libertate de miscare.

Destul de riscanta la prima vedere, alternativa vizitarii unei tari, sau chiar a unei parti din continentul european cu o masina inchiriata, poate fi de multe ori avantajoasa. Conceptul “rent-a-car” este foarte bine pus in aplicare in majoritatea statelor europene, mai ales in zonele turistice. Astfel, veti descoperi ca tarifele nu difera foarte mult de cele din Romania, uneori fiind chiar mai mici. Marele avantaj este ca birocratia si hartogaraia nu se compara cu cele de la noi. In plus, va veti bucura de o deplina libertate de miscare.

Pentru zonele turistice din Europa, ceea ce veti gasi in ofertele unor mari companii precum Avis, Hertz sau Auto Europe, reprezinta preturi finale fara stelute si scrisuri mici, daca respectati regulile impuse. Pentru a fi pregatiti in cazul in care doriti sa faceti o excursie si sa inchiriati o masina, va prezentam cele mai avantajoase oferte. Cele mai bune preturi pentru serviciile rent-a-car le veti gasi in Irlanda. Aici, tariful pentru inchirierea unei masini pe o perioada de minimun trei zile este de doar aproximativ 16 euro/zi cu TVA inclus. Pentru un Opel Corsa din noua generatie, veti plati in total 49 de euro. Nu exista taxa de preluare de la aeroport (in Romania aceasta este omniprezenta).

Pentru acelasi Opel Corsa cu aer conditionat, in Madrid veti plati pe zi de la 31 de euro in sus. Masina se poate inchiria pentru minim o zi, insa tarifele devin avantajoase pentru perioade mai lungi de sapte zile. Tot in Irlanda, pentru o masina din clasa medie, precum Nissan Primera, se platesc 92,80 de euro pentru trei zile. Daca doriti sa calatoriti in lux, atunci puteti scoate din buzunar nu mai putin de 327 de euro pentru trei zile, pentru un Mercedes Clasa E. Intr-un oras turistic intens vizitat precum Roma, preturile sunt destul de piperate. Tarifele pentru inchirierea unui autovehicul pleaca de la 29 de euro pe zi. Pentru un Fiat Panda, cea mai abordabila alternativa, se platesc 93 de euro pentru trei zile. Costurile includ asigurarea masinii, dar nu si pe cea a persoanei care o inchiriaza.

Pentru Paris, preturile pleaca de la 31 de euro pe zi, pentru o perioada de minim trei zile. Cele mai ieftine masini disponibile sunt Fiat Seicento, Renault Twingo si Renault Clio. Daca doriti sa vizitati Elvetia cu masina, si vreti sa o inchiriati din Geneva, trebuie sa stiti ca preturile pleaca de la 35 de euro pe zi, pentru o perioada de trei zile. Chiar si tariful pentru un Renault Twingo fara aer conditionat ajunge la 105 euro pentru aceasta perioada scurta. Acelasi Mercedes Clasa E din Spania ajunge aici la 860 de euro.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.