Setari Cookie-uri

Rent-a-car si vezi toata Europa

Destul de riscanta la prima vedere, alternativa vizitarii unei tari, sau chiar a unei parti din continentul european cu o masina inchiriata, poate fi de multe ori avantajoasa. Conceptul "rent-a-car" este foarte bine pus in aplicare in majoritatea statelor europene, mai ales in zonele turistice. Astfel, veti descoperi ca tarifele nu difera foarte mult de cele din Romania, uneori fiind chiar mai mici. Marele avantaj este ca birocratia si hartogaraia nu se compara cu cele de la noi. In plus, va veti bucura de o deplina libertate de miscare.

Cateva reguli

Regulile general valabile in lume pentru serviciile rent-a-car sunt urmatoarele: masina se livreaza curata, cu rezervorul plin, si se preda la fel. Pentru fiecare litru de benzina sau motorina lipsa, se plateste o taxa, la fel si pentru curatarea masinii.
In cele mai multe tari din Europa, utilizatorul trebuie sa aiba permis de conducere valabil de cel putin unu sau doi ani, in functie de tara.
Se practica plata unei garantii, care creste direct proportional cu valoarea masinii. Cele mai multe firme nu includ garantia totala in suma de baza. Aceasta ajunge sa coste peste 12 euro pe zi si acopera si eventualele despagubiri pentru urmarile accidentelor suferite de catre sofer. Evident ca asigurarea totala nu include accidentele produse in cazul in care soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor. In Romania, celor care inchiriaza o masina de la aeroport li se solicita o taxa suplimentara de cel putin 10 euro, suma la care se mai adauga inca 10 euro daca au nevoie de diverse accesorii, cum ar fi scaun pentru copil sau lanturi de zapada. Pentru aceste accesorii se plateste si in Europa.
O mentiune speciala exista pentru tarile est-europene. Auto Europe permite clientilor sai iesirea din tara de origine cu masina, insa pentru a calatori intr-o tara est-europeana, chiar si membra UE, este nevoie de o aprobare speciala. La fel si pentru tarile din Africa de Nord. Nici deplasarea catre o destinatie insulara pe feribot nu este permisa fara anuntarea prealabila a companiei de rent-a-car.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.