Setari Cookie-uri

Cum surprinzi o lume in imagini?

Exista putine lucruri indispensabile intr-o vacanta. Unul dintre ele ar fi banii. Actele. Si aparatul de fotografiat. Imaginile sunt cele care iti vor da posibilitatea, mai tarziu, sa retraiesti momentele frumoase ale vacantei. Imaginile sunt cele care iti vor dezvalui, la un moment dat, amanunte pe care nu ai reusit sa le surprinzi cu o privire grabita. Imaginile sunt cele care te vor face mandru de tine, de vacanta ta si chiar de abilitatile tale de "profesionist". Imaginile, odata cu trecerea anilor, vor castiga din valoare si vor deveni cu timpul o parte din tine. Asa ca nu uita acasa aparatul de fotografiat!

Exista putine lucruri indispensabile intr-o vacanta. Unul dintre ele ar fi banii. Actele. Si aparatul de fotografiat. Imaginile sunt cele care iti vor da posibilitatea, mai tarziu, sa retraiesti momentele frumoase ale vacantei. Imaginile sunt cele care iti vor dezvalui, la un moment dat, amanunte pe care nu ai reusit sa le surprinzi cu o privire grabita. Imaginile sunt cele care te vor face mandru de tine, de vacanta ta si chiar de abilitatile tale de “profesionist”. Imaginile, odata cu trecerea anilor, vor castiga din valoare si vor deveni cu timpul o parte din tine. Asa ca nu uita acasa aparatul de fotografiat!

O vacanta reusita nu se reduce la prezent. Amintirea ei trebuie sa fie frumoasa, iar imaginile sunt cele care iti dau posibilitatea reintoarcerii in timp. Asa ca, daca te-ai decis sa devii turist profesionist, una dintre primele investitii la care ar trebui sa te gandesti, ar fi cea facuta intr-un aparat “decent” de fotografiat. Nu pleca la drum gandindu-te ca telefonul mobil iti va fi suficient. Fals. Chiar daca au o rezolutie din ce in ca mai mare, camerele foto incorporate au o multime de alte lipsuri si dezavantaje. Astfel, un stabilizator de imagine, un blitz bun sau un zoom puternic pot face dintr-un peisaj banal o fotografie extraordinara. Lipsa acestora poate avea insa un efect invers dezastruos.

Compact sau profesional?

Daca singurele fotografii pe care le-ai facut au fost cele pe film sau cele de pe un aparat tip sapuniera - termen folosit pentru a denumi echipamentele din categoria “amatori XXL”, este cazul sa iti indrepti atentia catre un aparat compact. Acestea se diferentiaza de aparatele profesionale prin faptul ca au toate elementele integrate. Mai exact obiectivul si blitzul. Un aparat profesional este si foarte scump si foarte pretentios. Iar daca vacanta va fi lunga, el poate deveni si foarte incomod datorita greutatii accesoriilor si timpului mare care trebuie alocat imbinarii lor.
Un aparat semiprofesional, compact, este alegerea ideala in cazul in care vreti sa incepeti sa gustati din arta fotografiei. Digitalizat complet, aparatul compact ofera solutii pentru orice nivel de cunoastere. Veti invata sa-l folositi in scurt timp iar daca fotografia va deveni o pasiune veti putea trece la urmatoarea treapta a cunoasterii prin achizitionarea unui echipament mai performant.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.