Iarna satul romanesc devine, pentru multi turisti romani si straini, un colt de rai. De ce? Simplu. Pentru ca iarna este perioada de repaos total, singurul anotimp din an in care, in micul si rudimentarul sat romanesc domneste principiul repaosului si al odihnei. In timp ce graul germineaza sub stratul mare de zapada, casele taranilor, calde si primitoare, se pregatesc de Sarbatoare. Traditiile, obiceiurile, atmosfera de relaxare totala cuprind ruralul Romaniei si il invaluie intr-o aura de armonie totala care exercita asupra unor turisti o atractie enorma.

AICI ai toate ofertele de Black Friday 2017! Afla-le din timp!

Agroturismul din zona Maramuresului si a Bucovinei a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare incredibila. S-au construit o multime de pennsiuni iar taranii au descoperit ca isi pot exploata micul paradis rural. La debutul acestui tip de turism preturile erau incomparabil mai mici decat in statiunile montane de renume sau decat in centrele urbane moderne. Cu timpul, odata cu cresterea confortului oferit turistului, fie el roman fie strain, preturile au crescut. Totusi, ele raman cele mai mici din Romania chiar daca un Revelion rural costa, anul acesta, cu aproximativ 10% mai mult decat anul trecut. Ce ti se ofera in schimb? Multe. Uimitor de multe. Sarbatorile de iarna petrecute in mijlocul satului romanesc reprzinta o experienta unica deopotriva incarcata cu veselie, dramatism, ironie si poezie. Un amalgam de contraste pe care doar romanii il pot armoniza atat de bine. Mesele imbelsugate, povestile si colinda trista, cantecul vesel, dansul dramatic, caldura si ospitalitatea gazdelor, toate acestea te vor rupe de cotitdian. Mai greu este sa alegi o zona anume. Romania satului este toata Romania. Indiferent daca esti in Moldova, in Transilvania, in Oltenia sau in Dobrogea, iarna o traiesti altfel.

Traditiile si obiceiurile romanilor difera de la zona la zona, dar frumusetea lor, unicitatea si ineditul sint cuvinte care nu lipsesc din nici o descriere. Bucovina "de aur" si Maramuresul detin, cu siguranta, locul I in topul preferintelor. Colindele iernii precum si diversitatea obiceiurilor regionale sau gastronomia extrem de diversificata si bogata in acest anotimp reusesc sa fascineze orice turist.

Bucovina de Aur

Mega Sarbatori, la Mega Mall: Targ de Craciun 100% romanesc
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: