Setari Cookie-uri

Ce include un all-inclusive?

In principiu, toata lumea stie ce este acela un all-inclusive. In realitate insa, acest tip de regim difera extrem de mult de la o tara la alta sau chiar de la un hotel la altul. Lucrurile sunt si mai putin clare odata cu aparitia mai noului concept de ultra all inclusive. Multe agentii de turism si-au creat o adevarata strategie de marketing bazata pe cuvinte mari precum ultra, mega, super, excellent, luxury urmate de binecunoscutul termen "all inclusive". Mai exact, la ce trebuie sa va asteptati de la o asemenea oferta si ce anume cumparati de fapt?

In principiu, toata lumea stie ce este acela un all-inclusive. In realitate insa, acest tip de regim difera extrem de mult de la o tara la alta sau chiar de la un hotel la altul. Lucrurile sunt si mai putin clare odata cu aparitia mai noului concept de ultra all inclusive. Multe agentii de turism si-au creat o adevarata strategie de marketing bazata pe cuvinte mari precum ultra, mega, super, excellent, luxury urmate de binecunoscutul termen “all inclusive”. Mai exact, la ce trebuie sa va asteptati de la o asemenea oferta si ce anume cumparati de fapt?

Conceptul de all inclusive s-a nascut in Caraibe, la sfarsitul anilor 50. Primele hoteluri care au adoptat acest regim au fost, se pare, cele din Jamaica. In scurt timp aceasta optiune de cazare s-a extins pe tot globul. Unele tari si-au facut o adevarata strategie turistica bazata pe acest concept - un exemplu relevant il reprezinta Turcia un regimul all inclusive este practicat cu un enorm succes. In alte tari insa, all inclusive-ul nu a prins foarte bine - in acest caz putem vorbi de Spania si, din nefericire si de Romania unde hotelierii nu s-au incumetat inca sa aplice acest gen de optiune.

Capacanele all inclusive

Inainte de a achizitiona un pachet all inclusive incercati sa studiati cat mai bine oferta. Retineti ca acest concept este pus in aplicare in mod diferit in functie de hotelul ales, destinatie si numar de stele. In mod normal, un regim all inclusive presupune gratuitatea celor trei mese pe zi, a bauturilor alcoolice si non alcoolice de provenienta interna (nu din import) precum si accesul la piscine, saune, terenuri de sport etc.
Trebuie subliniat faptul ca in functie de destinatie all inclusive-urile sunt...diferite. Astfel, in Turcia sau Egipt majoritatea hotelurilor pun in aplicare acest regim cu multa strictete. Mesele sunt bogate, exista gustari gratuite tot timpul zilei, bauturile sunt la discretie, prosoapele, sezlongurile sau umbrelele sunt gratuite. In schimb, in Bulgaria, Romania sau Grecia veti intalni hoteluri unde, chiar daca ati platit pentru un regim cu totul inclus va trebui sa platiti consumatia din mini bar, sezlongul de plaja sau intrarea in discoteca hotelului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.