Setari Cookie-uri

Tu cum preferi sa calatoresti?

Cu trenul sau cu masina? Crezi ca ar fi mai bine cu autocarul sau avionul reprezinta indiferent de destinatie alternativa perfecta? Raspunsul la aceste intreabri variaza de la persoana la persoana. Sau mai bine spus, de la turist la turist. Fiecare posibilitate de deplasare are avantajele si dezavantajele ei. Pentru ca o vacanta sa fie completa trebuie sa ai grija ce alegi sa fii: sofer sau pasager.

Cu trenul sau cu masina? Crezi ca ar fi mai bine cu autocarul, sau avionul reprezinta indiferent de destinatie alternativa perfecta? Raspunsul la aceste intreabri variaza de la persoana la persoana. Sau mai bine spus, de la turist la turist. Fiecare posibilitate de deplasare are avantajele si dezavantajele ei. Pentru ca o vacanta sa fie completa trebuie sa ai grija ce alegi sa fii: sofer sau pasager.

Nu exista o regula. Doar preferinte, limite, buget... Cert este un lucru: inainte de a lua o decizie calculeaza-ti bine timpul si banii si gandeste-te daca te simti in stare sa conduci la nevoie 12 ore pe zi sau, din contra sa fii condus fara a avea nici o putere de decizie asupra propriei tale vacante.

Cea mai inflexibila "variabila" - timpul

In mod clar timpul este elementul cel mai greu de abordat in luarea unei asemenea decizii. Daca planuiti o escapada scurta si aproape atunci masina personala reprezinta cea mai buna alegere. Bulgaria, Ungaria, Romania - sunt destinatii pretabile transportului prin mijloace proprii. Este adevarat insa ca exista si cateva dezavantaje: oboseala drumului, rutele mai putin cunoscute, grijile "tehinice ale autiovehicului" - dar avantajele primeaza in mod clar: veti economisi bani, timp si, nu in ultimul rand, veti face ce veti vrea cand veti vrea. Nu veti depinde de nimeni, va veti putea opri la o cafea unde si cand veti dori ba chiar va veti putea prelungi vacanta fara a urma durmul sinuos al formalitatilor pe care ar trebui sa-l urmati in cazul anularii unui bilet de avion sau de tren.

Daca mergi cu masina personala trebuie sa te asiguri ca aceasta indeplineste conditiile tehnice. Apoi, de pe internet, poti cauta o harta rutiera. Este foarte important sa alegi cel mai bun drum. Doar in Romania si Bulgaria exista drumuri sparte sau conditii foarte proaste pentru soferi. In restul Europei, in general, nu trebuie sa te temi de astfel de probleme. Daca nu ai de gand sa vizitezi orasele mari intalnite pe drum ocoleste-le. Te poti pierde foarte usor intr-un oras din Romania... in Ungaria spre exemplu, unde nu intelegi nici macar limba, cel mai usor lucru este sa pierzi drumul. Inainte de a pleca cu masina personala ai grija ca toate consumabilele sa fie schimbate. Roata de rezerva sa fie bine umflata iar masina sa nu fie incarcata nici cu prea multi pasageri nici cu bagaje. O sa ai nevoie de spatiu.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.