Setari Cookie-uri

Tu cum preferi sa calatoresti?

Cu trenul sau cu masina? Crezi ca ar fi mai bine cu autocarul sau avionul reprezinta indiferent de destinatie alternativa perfecta? Raspunsul la aceste intreabri variaza de la persoana la persoana. Sau mai bine spus, de la turist la turist. Fiecare posibilitate de deplasare are avantajele si dezavantajele ei. Pentru ca o vacanta sa fie completa trebuie sa ai grija ce alegi sa fii: sofer sau pasager.

*Masina nu este o alternativa viabila doar in cazul escapadelor scurte. Foarte multi turisti fac in vacantele mari adevarate ciruite turistice europene. Daca ai chef, timp si bani de o experienta cu adevarat unica treci la volan si condu fara destinatie. Sau, mai exact rataceste-te prin Europa. Via Budapesta te poti hotara pe drum daca vrei sa ajungi in Olanda, Germania sau Italia.

Banii, romantismul si destinatiile mai putin accesibile

Daca vrei sa ajungi repede si sa pleci repede, dar ai ceva bani de cheltuit atunci ia-ti un bilet de avion. Catre orice colt al lumii. Daca calatoresti pe cont propriu "te vei bucura" insa de unele dezavantaje. Va trebui sa cheltuiesti ceva bani odata ajuns la destinatie pe taxiuri sau masini inchiriate. Pe de alta parte insa, mii de kilometri ii vei strabate in doar cateva ore. Si sa o spunem pe aia dreapta: lumea turistica e mai mare de cand s-a inventat avionul. Asa ca, daca esti un turist hotarat, stii deja ca fara zbor nu se poate. India, China, Japonia, America.... si multe multe altele sunt destinatii inaccesibile altfel.

In mod clar trenul este alegerea boemilor romantici. Fie ca e vorba despre Orient Express fie ca ne limitam la un tren rapid Bucuresti - Viena, experienta va fi cu siguranta una de neuitat. Nu stim exact de ce, dar trenul are ceva unic si inspira cel mai bine atmosfera vacantei. Pe de alta parte insa confortul este destul de limitat iar pentru a prinde locuri si bilete va trebui sa obtii informatii din timp si sa faci cateva drumuri la agentiile CFR.

Daca te hotarasti sa calatoresti cu trenul sau cu avionul trebuie sa fii atent la bilete. Rezerva-le din timp... sau mai bine achizitioneaza-le cat mai repede posibil. Ofertele last-minute la avion spre exemplu sunt mai avantajoase dar nimeni nu iti garanteaza ca vor exista. Asa ca nu te baza pe ele.







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.