Setari Cookie-uri

Ecoturismul - un alt stil de a calatori

Turismul, acest segment economic extrem de important nu mai este demult industria nepoluanta a Terrei. Chiar daca aceasta denumire, extrem de pozitiva, dadea bine in orice discurs fie el al vreunei autoritati, fie al unui turist obisnuit, statisticile ultimilor ani demonstreaza ca nivelul de afecatare al mediului de catre turismul de masa, creste ingrijorator de mult de la un an la altul. La inceputul anilor 90 s-a infiripat un nou concept turistic care s-a raspandit cu repeziciune in intreaga lume. Ecoturismul este un alt stil de a calatori. Responsabil, in primul rand

Cum sa fii un turist responsabil?

In Romania, ecoturismul nu este inca foarte raspandit. Delta Dunarii insa este cel mai graitor exemplu de arie protejata supusa in ultimul timp unor factori nocivi, industriali, care afecteaza mediul inconjurator. Ecosistemul Deltei ar fi, conform previziunilor, total si iremediabil distrus daca turismul in zona ar deveni de masa si nu ar fi controlat de norme ecologiste.
In lume, acest stil inofensiv de a calatori a inceput sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Exista agentii de turism specializate pe turismul verde, care implica protejarea mediului natural, folosirea resurselor naturale (hoteluri cu energie alternativa, panouri solare etc) precum si circuitele turistice care evita impactul puternic asupra comunitatilor umane traditionale si specifice unei anumite zone. Ecoturismul tinde sa devina insa, la nivel mondial, o ramura a turismului de lux.

Citește și:

Un lucru este clar – pentru a fi un turist responsabil primii pasi incep de jos. Aruncarea gunoaielor la cos, camparea in spatii special amenajate, neaprinderea focului in natura si alte cateva reguli de….bun simt… intra “sub palaria” unui turism responsabil.

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.