Setari Cookie-uri

Cat ne costa vacanta de vara?

Agentiile de turism au avertizat ca vacantele lui 2008 vor fi mai scumpe cu aproximativ 10% fata de anul trecut. Cresterea pretului la carburant este principalul motiv al tarifelor mai mari practicate pentru destinatiile externe. Pe litoralul romanesc rezervarile facute din timp la unele hoteluri va pot aduce reduceri cu 10, 15% in timp ce bulgarii practica din start, cel putin la o analiza actuala, preturi cu o treime mai mici decat cele din tara noastra. Previziunile tour-operatorilor nu difera cu mult fata de cele ale lui 2007. Destinatiile minune ale sezonului de vara vor fi Turcia si Grecia. Daca doriti o vacanta in Bulgaria cel mai bine ar fi sa va faceti rezervari din timp pentru ca si aceasta destinatie va fi suprasolicitata in timp ce, Egiptul si Tunisia, isi vor continua trendul ascendent.

Agentiile de turism au avertizat ca vacantele lui 2008 vor fi mai scumpe cu aproximativ 10% fata de anul trecut. Cresterea pretului la carburant este principalul motiv al tarifelor mai mari practicate pentru destinatiile externe. Pe litoralul romanesc rezervarile facute din timp la unele hoteluri va pot aduce reduceri cu 10, 15% in timp ce bulgarii practica din start, cel putin la o analiza actuala, preturi cu o treime mai mici decat cele din tara noastra. Previziunile tour-operatorilor nu difera cu mult fata de cele ale lui 2007. Destinatiile “minune” ale sezonului de vara vor fi Turcia si Grecia. Daca doriti o vacanta in Bulgaria cel mai bine ar fi sa va faceti rezervari din timp pentru ca si aceasta destinatie va fi suprasolicitata in timp ce, Egiptul si Tunisia, isi vor continua trendul ascendent.

Conform estimarilor, Turcia si Grecia vor ramane in topul preferintelor pentru acest an. Pachetele vandute pana acum demonstreaza inca o data preferintele romanilor pentru destinatiile externe, in defavoarea celor interne. Prognozele pentru litoralul romanesc nu sunt insa sumbre cu toate ca agentiile de turism au inregistrat usoare cresteri pe segmentul extern fata de aceeasi perioada a anului trecut. Raportul calitate&pret este, conform specialistilor, mai bun in tarile vecine decat in tara noastra.

Citește și:

Vacanta de vara pe litoral – preturi variabile, conditii… la fel

Desigur, pretul vacantelor de pe litoralul romanesc variaza enorm in functie de unitatea de cazare, statiune si sezon.

In Mamaia, un sejur de sapte zile cu mic dejun inclus, la un hotel de patru stele (camere duble, cu vedere la mare) va va costa 931 de lei. In perioada de varf (august) pretul aceluiasi sejur creste la suma de 1.281 de lei, tarif pentru o persoana. Mai multe detalii gasiti aici.

Tot in Mamaia, dar la o pensiune turistica de trei stele situata in centrul statiunii, pretul unui sejur de sapte zile – de data asta pentru doua persoana este de aproximativ 1200 de lei (iulie si sfarsitul lui august) si de 1890 de lei (tot pentru doua persoane – cazare in camere duble) la sfarsitul lui iulie si primele saptamani ale lui august. In pret nu intra pretul micului dejun care poate fi insa achizitionat la pretul de 18 lei de persoana/pe zi. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.