Setari Cookie-uri

Creditul pentru vacanta a murit. Traiasca creditul de nevoi personale!

Ca in fiecare an, venirea verii si deci, inceperea sezonului turistic coincide cu lansarea pe piata a unor oferte de creditare mai avantajoase, mai frumos impachetate si mai bine promovate. Daca in anii trecuti imprumuturile pentru calatorii erau acoperite de conceptul credit de vacanta de ceva vreme incoace bancile au inglobat aceasta varianta in creditul de nevoi personale care a absorbit rand pe rand si celelalte forme de imprumut specializat: creditele pentru studii, cele pentru sanatate, pentru mobila si altele.

Ca in fiecare an, venirea verii – si deci, inceperea sezonului turistic – coincide cu lansarea pe piata a unor oferte de creditare mai avantajoase, mai frumos impachetate si mai bine promovate. Daca in anii trecuti imprumuturile pentru calatorii erau acoperite de conceptul “credit de vacanta” de ceva vreme incoace bancile au inglobat aceasta varianta in creditul de nevoi personale care a absorbit rand pe rand si celelalte forme de imprumut “specializat”: creditele pentru studii, cele pentru sanatate, pentru mobila si altele.

De foarte multe ori chiar si ofertele cele mai ieftine devin problematice la o analiza mai realista. Pretul unui pachet turistic nu reprezinta, de multe ori, decat jumatate din suma cheltuielilor. Si daca ne hotaram asupra unor oferte mai ieftine (cum sunt cele de pe litoral, Bulgaria, Egipt, Grecia sau Turcia) nu putem pleca fara niste bani de buzunar. Tentatiile sunt mari la destinatie astfel incat orice turist stie ca posibilitatea de a cheltui chiar si dublu fata de pretul pachetului, este extrem de mare.

Citește și:

Moartea creditului de vacanta si diversificarea celui de nevoi personale

Creditele specializate pentru sejur au avut perioada lor de glorie. La sfarsitul anilor ’90, inceputul anilor 2000 “Creditul de vacanta” era extrem de profitabil pentru majoritatea bancilor din Romania. Sistemul era simplu – bancile incheiau contracte cu agentiile de turism iar acordarea unui sejur in rate presupunea, de cele mai multe ori, si unele bonusuri: asistenta turistica gratuita, asigurare de sanatate de asemenea gratuita si altele.

De cativa ani incoace cele mai multe institutii bancare au inglobat creditele specializate in marele, omniprezentul si multpromovatul credit de nevoi personale. La ora actuala cele mai multe banci acorda imprumutari in valuta sau in moneda nationala, pe perioade diverse de creditare – de la cateva luni la 10 ani – fara giranti, fara avans, fara ipoteca si cu o dobanda care variaza de la 12 la 21 la suta pe an (in cazul unui imprumut de 10.000 de euro) in functie de banca. Practic, moartea creditului de vacanta a fost cauzata, in principal de diversificarea creditului de nevoi personale care nu mai impune la ora actuala nicio justificare cu privire la destinatie banilor si nici un fel de alte acte sau constrangeri in plus.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.