Setari Cookie-uri

Fotografia de vacanta - sfaturi simple dar utile

Pentru cei mai multi dintre noi o calatorie poate fi cea mai buna oportunitate pentru a face fotografii extraordinare. Iata mai jos cateva sfaturi usor de pus in practica care va vor ajuta sa evitati frustrarile ulterioare si sa va bucurati mult mai mult timp de o vacanta irepetabila. O mica sesiune de planning in avans poate face diferenta intre un album de vacanta reusit si o multime de regrete.

Pentru cei mai multi dintre noi o calatorie poate fi cea mai buna oportunitate pentru a face fotografii extraordinare. Iata mai jos cateva sfaturi usor de pus in practica care va vor ajuta sa evitati frustrarile ulterioare si sa va bucurati mult mai mult timp de o vacanta irepetabila. O mica sesiune de “planning” in avans poate face diferenta intre un album de vacanta reusit si o multime de regrete.

Indiferent de destinatie cateva lucruri raman batute in cuie. Astfel, asigura-te ca aparatul tau de fotografiat are o husa potrivita in care sa incapa si accesoriile necesare. Nu risipiti bateriile, acumulatori, cardurile de memorie sau cablurile prin toate bagajele. Accesoriile necesare functionarii unui aparat de fotografiat trebuie tinute langa si cu aparatul de fotografiat. Nu uitati:

- Sa aveti cel putin inca doua baterii de rezerva. Este cumplit momentul in care, in mijlocul unui peisaj fantastic, sau in fata unor obiective sau situatii unice, sa trebuiasca sa renuntati la aparat pentru ca aparatul a renuntat la viata. Viata lui inseamna baterii incarcate. E simplu. Cu cat mai multe baterii, cu atat mai multe fotografii.

Citește și:

- Capacitatea de stocare este extrem de importanta. Investiti cu curaj in cardurile de memorie. De preferinta ar fi sa aveti unul de baza, cu o memorie mai mare si inca unu (doua, trei) mai mici, de rezerva. Si cardurile se pot strica astfel incat aceste elemente de siguranta nu strica niciodata. A ramane fara memorie pe aparat poate fi una dintre cele mai frustrante situatii. Vei fi tentat sa stergi fotografii deja facute pentru a elibera macar o pozitie sau doua. E pacat, mai ales atunci cand aceste situatii pot fi preintampinate.

Un alt accesoriu, ignorat de multi dar incredibil de important este trepiedul. Si cand spunem trepied nu ne referim la acele accesorii incomode, mari si grele, ci la micile trepide de vacanta care pot fi carate oriunde cu minimum de efort. De multe ori un astfel de “stabilizator” va poate ajuta in cazurile in care lumina este insuficienta iar blitzul ar arde sau compromite total fotografia.

Citește și:

Nu ar strica daca, inainte de a pleca in vacanta, ati acorda cateva ore unei minime documentari. Veti avea sansa sa invatati de la profesionisti cum se face o fotografie, care sunt regulile incadrarii, cum se obtine o lumina potrivita si alte astfel de sfaturi utile. Acest portal va va fi de mare ajutor: click aici.

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.