Setari Cookie-uri

Fotografia de vacanta - sfaturi simple dar utile

Pentru cei mai multi dintre noi o calatorie poate fi cea mai buna oportunitate pentru a face fotografii extraordinare. Iata mai jos cateva sfaturi usor de pus in practica care va vor ajuta sa evitati frustrarile ulterioare si sa va bucurati mult mai mult timp de o vacanta irepetabila. O mica sesiune de planning in avans poate face diferenta intre un album de vacanta reusit si o multime de regrete.

Diferite tehinici iti pot fi extrem de utile in procesul de captare al unor imagini. Astfel, daca ai indeajuns de mult spatiu (memorie) incearca, atunci cand fotografiezi un lucru important (familia, grupul de prieteni, muntele, raul sau statuile) sa faci dubluri ale imaginii, adica sa fotografiezi acelasi lucru de mai multe ori. Astfel, cand vei ajunge acasa vei avea cu siguranta posibilitatea sa alegi cea mai buna fotografie din setul corespunzator fiecarui obiectiv in parte. De multe ori se intampla ca o persoana sa inchida ochii exact in momentul in care tu declansezi, sau o pala de vant sa ridice nisipul sau focalizarea sa fie proasta…nu se stie niciodata.
De asemenea, daca fotografiezi fie un obiectiv turistic, fie un peisaj, incearca urmatorul truc: fotografiaza-l in unghi cat mai larg pentru ca abia mai apoi sa incerci sa prinzi fiecare detaliu in parte. Unghiurile mai putin conventionale ar putea furnzia imagini spectaculoase asa ca incearca-le pe toate. Fotografia se invata experimentand – acesta este cea mai importanta lectie!

Citește și:

In loc de concluzie nu uita un lucru: nu te poti intoarce in timp. De aceea nu face exces de zel. Exista foarte multi turisti fotografi care, intorsi din vacanta, isi dau seama ca au vazut totul doar prin obiectiv si ca nu au avut timp sa se bucure de nicio priveliste cu adevarat. Ar fi pacat – asa ca mentine un echilibru intre timpul acordat ochiului tau si secundele(sau orele!) dedicate obiectivului.

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.