Blogul de vacanta: Agentiile de turism romanesti, sau cum sa nu-ti ratezi concediul apeland la ele

Blogul de vacanta: Agentiile de turism romanesti, sau cum sa nu-ti ratezi concediul apeland la ele
Kudika
25 Iunie 2008

Daca ai gasit o oferta de cazare prea buna pentru a fi crezuta, inseamna ca e prea buna pentru a fi crezuta. Verifica seriozitatea agentiei respective cautand numele ei pe Google (site-uri in limba romana).

1. Daca ai gasit o oferta de cazare prea buna pentru a fi crezuta, inseamna ca e prea buna pentru a fi crezuta. Verifica seriozitatea agentiei respective cautand numele ei pe Google (site-uri in limba romana).

2. Verifica si daca agentia prin care iti cumperi biletul a fost sau nu amendata vreodata de ANPC. Cauta cu incredere pe www.anpc.ro

3. Incearca sa contactezi direct si hotelul in cauza, cautand pe Google numele hotelului, orasul/statiunea. Verifica preturile ‘la liber’ pentru a-ti face o idee.

4. Cauta site-ul hotelului in cauza, precum si recenziile hotelului respectiv. Pentru strainatate poti butona pe Tripadvisor.com, iar pentru Romania, la … greu de zis, caci oricat am sapa nu am gasit un site care sa aibe suficiente comentarii de la turisti. Incearca Captaingo.com, eventual…

5. Inainte de a semna contractul cu agentia de turism, casca ochii si citeste cu foarte mare atentie toate clauzele si obligatiile. Din pacate, oricat de atent ai citi si orice obiectie ai avea, tot ca ei va fi. Dar daca vezi clauze prin care ei nu isi asuma raspunderi clare cu privire la destinatie, datele de plecare si de sosire, mijloacele de transport folosite, categoria hotelului, taxele si serviciile incluse sau neincluse in pachet, e bine sa fii precaut.
In cazul in care esti tras in teapa iar spatiul de cazare se afla intr-o tara membra UE, apeleaza la reteaua Centrelor Europene ale Consumatorilor (ECC-Net). Adresele centrelor se gasesc aici: www.eccromania.ro

6. Pastreaza cu tine contractul incheiat cu agentia de turism, precum si chitanta eliberata de aceasta.

7. Daca ai optat pentru ‘all inclusive’, neaparat sa soliciti o lista cu toate serviciile cuprinse in pret. In principiu, astfel de pachete includ cele trei mese principale, insa si bauturi alcoolice, discoteca, piscina, programe de divertisment, practicarea unor sporturi in cadrul unui club… E de intrebat. Musai sa vezi insa inainte si ce zic altii despre acele servicii all inclusive ale hotelului respectiv.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri