Setari Cookie-uri

Cele mai primitoare aeroporturi din lume

In ultima perioada, tot mai des, pasagerii isi exprima nemultumirea cu privire la tratamentul pe care il primesc in aeroporturi: asteptari prelungite, intarzieri si, nu in ultimul rand, personal ursuz.

Cel mai aglomerat aeroport de pe continentul african, O.R. Tambo, se afla in plin proces de renovare. Aceasta investitie, care se va ridica la aproximativ 400.000 de dolari, se datoreaza numarului in crestere a pasagerilor, avioanelor nou achizitionate, dar si Cupei Mondiale de fotbal din 2010. Numele aeroportului a fost schimbat in urma cu doi ani, cand a primit numele politicianului Oliver Reginald Tambo, fostul presedinte al Congresului National African.

Francisco Sá Carneiro Airport
Porto, Portugalia (Europa)

Francisco Sá Carneiro este numele unui fost politician care si-a pierdut viata in urma unui teribil accident aviatic. Recent renovat, aeroportul se poate lauda cu o continua atmosfera de sarbatoare; in septembrie, atunci cand s-a serbat ziua internationala a turismului, pasagerii au fost intampinati cu flori, vin si tururi optionale, special organizate. Salile de asteptare gazduiesc adesea expozitii, precum recenta colectie de desene animate provenite din toate colturile lumii. Pasagerii dornici sa viziteze orasul, aflat la doar 11 km distanta, pot ajunge rapid in centrul orasului cu metroul.

Citește și:

José Joaquín de Olmedo International Airport
Guayaquil, Ecuador (America Latina si insulele Caraibe)

Acesta este primul an in care Airports Council International a creat o sectiune speciala dedicata Americii Latine si Insulelor Caraibe, prima pozitie fiind ocupata de José Joaquín de Olmedo, din Ecuador, care a subclasat celebrele aeroporturi din Costa Rica sau Mexico City. Aeroportul care poarta numele unui renumit poet de origine ecuadoriana, se poate lauda cu o arhitectura moderna, in care predomina sticla si piatra, o sumedenie de magazine celebre, 13 locuri de luat masa si un extraordinar site web, in limba spaniola.

Ben Gurion International Airport
Tel Aviv, Israel (Orientul Mijlociu)

Vizitatorii taramului sfant nu mai sunt nevoiti sa suporte salile de asteptare invechite si culoarele fade ale celui ce obisnuia sa fie Ben Gurion, aeroportul international din Tel Aviv. Dupa renovarea din 2004, pasagerii se pot bucura acum de un design modern si, implicit, o atmosfera mult mai aerisita si relaxanta. In anul 2006, Ben Gurion International Airport a ocupat prima pozitie in topul aeroporturilor din Orientul Mijlociu si a cincea, pe plan mondial.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.