Setari Cookie-uri

Ce este exclus din all inclusive?

Nu exista nici o norma universala care sa reglementeze aplicarea acestui concept. Cu alte cuvinte, un all inclusive grecesc poate fi cu totul diferit fata de un all inclusive turcesc. Si, de cele mai multe ori, este. Conceptul de all inclusive, inseamna, ad literam totul inclus. Adica taxe, mese, bauturi, servicii, accesul la facilitatile hotelului si altele. Aplicarea lui difera insa enorm de la tara la tara, si, foarte adesea, de la hotel la hotel. Ce trebuie sa faci pentru a evita problemele de achizitionare a unui pachet turistic incomplet? In primul rand informeaza-te.

Nu exista nici o norma universala care sa reglementeze aplicarea acestui concept. Cu alte cuvinte, un all inclusive grecesc poate fi cu totul diferit fata de un all inclusive turcesc. Si, de cele mai multe ori, este. Conceptul de all inclusive, inseamna, ad literam – totul inclus. Adica taxe, mese, bauturi, servicii, accesul la facilitatile hotelului si altele. Aplicarea lui difera insa enorm de la tara la tara, si, foarte adesea, de la hotel la hotel. Ce trebuie sa faci pentru a evita problemele “de achizitionare” a unui pachet turistic incomplet? In primul rand informeaza-te.

Sunt insa si cazuri in care turistii au primit informatii lacunare. Agentia i-a asigurat ca sejurul lor va fi unul “cu totul inclus”. La destinatie insa, lucrurile stateau putin diferit. Diferenta dintre un all inclusive si pensiune completa e clara: pensiune completa inseamna trei mese pe zi, all inclusive inseamna mese si gustari intermediare, baruri deschise uneori non stop, bauturi gratis, facilitati la fel. Daca lucrurile erau insa in practica, la fel de clare ca si in teorie… atunci nu mai era nevoie de inventia “ultra all inclusive”.

Citește și:

Diferente continentale

Daca achizitionati spre exemplu, un sejur pe una dintre insulele Greciei, veti avea surpriza (la unele hoteluri chiar si de patru stele) sa constatati ca apa imbuteliata costa. Grecia insulara este cunoscuta oricum pentru preturile mari la apa imbuteliata o sticla de doi litri, costand in afara hotelului in jur de 1, 5 euro – pretul variaza in functie de destinatia exacta. Tot in Grecia (dar si in majoritatea celorlalte destinatii all inclusive) barurile se inchid la ora 22, 23 sau 24. Asta inseamna ca dupa acel termen limita nu mai puteti achizitiona nimic. Exista foarte multe cazuri in care barul functioneaza gratuit pana la o anumita ora, dupa care, ce consumi se plateste. Multi turisti sunt nemultumiti pentru ca ora nu este anuntata in prealabil… sau macar la momentul comenzii. Pentru a va scuti de asemenea mici probleme, cel mai bine ar fi sa intrebati. Pierderea orei de masa este iarasi un caz aparte, din nefericire destul de des intalnit. Sunt hoteluri in toata lumea, unde daca pierzi ora de masa (exista un interval pentru fiecare masa a zilei) nu mai poti recupera…nimic. Prezenta este obligatorie, iar masa la pachet sau in camera trebuie solicitata cu cel putin cateva ore inainte. De aceea un regim all inclusive nu este potrivit pentru toata lumea. Mai ales nu pentru cei care se trezesc tarziu, au chef de plimbari lungi si vizite fara ore de intoarcere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.