Setari Cookie-uri

Internetul - cea mai buna agentie de turism

Plecam la Viena cat de curand pentru o mini-vacanta de 4 zile. Desi e plina piata de oferte care iti promit marea cu sarea la Viena, noi am ales sa ne organizam totul pe cont propriu. Mai bine spus, prin Internet.

Plecam la Viena cat de curand pentru o mini-vacanta de 4 zile. Desi e plina piata de oferte care iti promit marea cu sarea la Viena, noi am ales sa ne organizam totul pe cont propriu. Mai bine spus, prin Internet.

De ce? Pentru ca ai o gramada de portaluri de unde sa alegi, o gramada de oferte last minute, o gramada de discounturi pentru early booking si asa mai departe. Toate la distanta de cateva clickuri. Trebuie insa sa ai rabdare ca sa cauti si sa fii dispus sa citesti mult, caci forumurile sunt pline de opinii ale celor care au fost intr-un loc sau altul.

De la ce am pornit? Pai de la buget. Una e sa mergi in vacanta in Japonia si una e sa mergi in Austria. Ne-am gandit cam cati bani punem la bataie pentru cazare si transport, plus intrarile pe la diverse obiective turistice, hrana si cumparaturi (eventual) si am purces in cautarea celei mai bune oferte. Prima oprire a fost nu pe Internet, ci la ghiseul CFR de calatorii internationale unde am aflat ca trenul pana la Viena in cuseta de 2 persoane ar fi cam 450 RON de caciula. Adica putin peste 200 de euro pentru un cuplu. Trenul face cam 17 ore intre Bucuresti si Viena, daca nu se intampla nimic pe drum. Bun. Si acum sa trecem pe Internet.

Citește și:

Cu ce mai poti ajunge la Viena? Cu masina personala, modalitate pe care noi am exclus-o din start, deci nici macar nu am mai calculat bugetul pentru 2 sau 4 persoane. Mai poti ajunge si cu avionul si faci doar o ora si jumatate fata de cele 17 ore pe calea ferata. Daca ai frica de zburat sau daca din motive medicale nu poti folosi avionul, atunci trenul ar fi cea mai comoda solutie. Daca nu, avionul e de baza. Cu masina personala e mai chinuitor. Cel putin pana iesi din tara. Cunoscatorii stiu de ce. Plus ca ai nevoie de inca un sofer sau o noapte de cazare in Arad ori undeva in Ungaria.

Noi oscilam intre tren si avion. Avionul poate costa mai mult decat trenul daca alegi o linie comerciala normala si nu low-cost. Sau, daca alegi una low-cost si mergi pe tariful cel mai scazut atunci sigur vei plati cel putin o noapte de cazare degeaba. In general, zborurile cu low-cost, pe cel mai ieftin tarif, se fac seara, suficient cat sa ajungi la hotel cel mai devreme spre 8-9 seara.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.