Setari Cookie-uri

Internetul - cea mai buna agentie de turism

Plecam la Viena cat de curand pentru o mini-vacanta de 4 zile. Desi e plina piata de oferte care iti promit marea cu sarea la Viena, noi am ales sa ne organizam totul pe cont propriu. Mai bine spus, prin Internet.

Totusi, daca iti programezi devreme vacanta vei avea surpriza ca biletele de avion la liniile comerciale normale sa fie foarte ieftine, adica aproape la fel de ieftine precum zborurile cu low-cost dar pe timp de zi. Nu platesti o noapte de cazare aiurea si ai si reducere. Noi am dat pentru un zbor cu Austrian Airlines 198 de euro pentru 2 persoane, dus-intors. Plata o poti face la ghiseu dar trebuie sa te duci pana acolo sau online, cu cardul. Ti se da un bilet electronic (Etix) si cu el mergi la aeroport cu 2 ore mai devreme decat ora plecarii. Atentie insa ca biletul cel mai ieftin la liniile aeriene normale (red ticket)
este non-refundable. Nu poti schimba nimic la el si nici nu poti cere banii inapoi in cazul in care te razgandesti.

Pentru cazare, daca nu ai deja niste portaluri de rezervari preferate, cauta pe Google! S-ar putea sa iti ia cateva zile de cercetari ca sa gasesti oferta cea mai buna pentru tine. In general, tarifele sunt mai mici daca te orientezi catre early booking (rezervare cu cateva luni inainte) sau catre oferte last minute (inainte sa pleci). Dar, avand in vedere ca biletul de avion are clauze foarte rigide, ar fi bine sa confirmi dinainte ca hotelul unde vrei sa stai are camera libere in perioada dorita.

Citește și:

Indiferent prin ce portal ai gasit oferta de cazare, raman de baza site-urile cu review-uri de hoteluri precum TripAdvisor si LonelyPlanet. Mai sunt si altele dar cred ca acestea au cei mai multi utilizatori. Da cautare dupa numele hotelului gasit si vezi ce spun altii despre el.

Daca are o cotatie (rating) buna atunci poti sta linistit pentru ca ai facut o alegere potrivita.
Majoritatea site-urilor de rezervari cer un numar de card cu care sa garantezi rezervarea. Unele extrag banii cand ajungi la hotel, altele inainte. In general scrie la Termene si conditii sau la FAQ.
Noi am reusit sa gasim o oferta buna pe un portal mai putin cunoscut, Yeego.com, specializat pe un numar nu foarte mare de tari si de destinatii. Plata cazarii se face cu 14 zile lucratoare inaintea primei zile de cazare dar, in realitate, la noi au extras banii cam cu 10 zile inainte. Am ales Hotel Savoy, 3 stele, cu review-uri bune pe TripAdvisor. Ne-a costat 336 euro camera dubla pentru 4 nopti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.