Setari Cookie-uri

Send: parintii in concediu

In general romanii isi petrec Craciunul cu familia si Revelionul cu prietenii. De cele mai multe ori, inca dinainte de a implini 18 ani si mai ales dupa, din liceu sau din studentie, incepem sa ne petrecem vacantele cu prietenii si nu cu parintii. Insa, uneori, vine un moment in care ne e dor de ei...in care ne e dor de vacantele impreuna cu ei, ba chiar vine un moment in care ne dorim sa ne scoatem noi insine parintii intr-o vacanta asa cum ne duceau ei pe noi cand eram mici.

Va recomandam sa verificati cu agentul vostru de turism hotelul in care veti fi cazati. Daca veti dormi in aceasi camera cu parintii sau intr-un pat supraetajat sansele voastre sa va furisati noaptea afara si sa va intoarceti insotiti scad spre zero... Puteti accepta o camera separata care comunica printr-o usa ce poate fi inchisa de ambele parti (family rooms) dar ar fi bine sa va asigurati ca aveti o camera separata daca aveti planuri...

Unul dintre avantajele in a calatori cu parintii este ca acestia vor vrea adesea sa plateasca... Asadar poti sa te rasfeti fara sa te gandesti la nota de plata. Desi, dupa cum spuneam din start, e posibil sa iti doresti sa ii inviti tu intr-o vacanta si sa iti doresti sa acoperi tu toate cheltuielile - asa cum faceau ei de atatea ori pentru tine cand erai copil. Daca insa parintii insista sa plateasca ei notele de plata, bucura-te si comanda homar sau somon! Meriti sa te rasfeti dupa ce le-ai ascultat atata timp fiecare predica si ai rezistat tentatiei sa ii contrazici...

Citește și:

Unii dintre voi ar putea privi o vacanta petrecuta cu parintii (sau chiar cu bunicii daca e cazul) ca o vacanta plictisitoare si poate chiar stresanta... Depinde de relatia pe care o aveti cu parintii si de stilul vostru de a percepe atitudinea lor fata de voi. Daca va regasiti in aceasta categorie...acest articol este scris in special pentru voi! Cu o atitudine potrivita si o pregatire bine pusa la punct inca dinainte de plecare, aveti ocazia nu numai sa va simtiti bine impreuna dar chiar va puteti imbunatati relatiile si apropia mai mult unii de altii. Incercati sa va puneti in locul lor, sa-i intelegeti si sa acceptati compromisurile fericite. Astfel de vacante impreuna cu parintii (sau chiar cu bunicii) pot ramane amintiri nepretuite, chiar daca nu mai ai 6-14 ani si sistemele voastre de valori si prioritati sunt diferite.
Vacantele alaturi de mama si tata sunt diferite cand si noi insine avem varsta de a fi parinti...? Cu siguranta cei batrani mananca mai devreme, beau mai putin, analizeaza critic fiecare situatie din vacanta si de multe ori isi doresc sa aiba intotdeauna controlul. Intelegeti ca asta a fost mai mereu rolul lor de parinti responsabili si nu va transformati in fiul sau fiica care isi critica pe fata sau pe la spate parintiisi care nu stie sa se bucure de timpul petrecut alaturi de ei.

Citește și:

    Nu uitati insa sa fiti destepti: daca planuiti in pripa si cu asteptari mici o vacanta impreuna veti avea toate sansele sa nu va simtiti bine si sa riscati sa transformati un vis frumos de familie intr-un cosmar. Asadar planuiti din timp, discutati itinerariul, ruta, destinatia aleasa si puneti-va deacord cu parintii, discutati amanunte cu agentul de turism, faceti-va planuri impreuna si asteptati entuziasti alaturi de ai vostri una din cele mai frumoase vacante petrecute impreuna.

    Vizionare placuta


    Kudika
    13 Februarie 2009
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.