Setari Cookie-uri

14 destinatii pentru 14 februarie

Mai este mai putin de o luna pana la cea mai asteptata sarbatoare de cei ce iubescziua in care tot globul este unit prin urarea Happy Valentine`s Day! ziua in care cu toti iubim. Iar daca nu avem o persoana iubita langa noi, acum e momentul sa profitam de aceasta sarbatoare si sa intrebam persoana draga noua Would you be my Valentine?.

Mai este mai putin de o luna pana la cea mai asteptata sarbatoare de cei ce iubesc…ziua in care tot globul este unit prin urarea “Happy Valentine`s Day!” … ziua in care cu toti iubim. Iar daca nu avem o persoana iubita langa noi, acum e momentul sa profitam de aceasta sarbatoare si sa intrebam persoana draga noua “Would you be my Valentine?”.

Desi sunt multe persoane care nu cred in semnificatia acestei zile, este frumos sa vezi peste tot in jurul tau oameni fericiti care isi daruiesc inimioare, flori si tot felul de cadouri. Intr-adevar, vom zice… “Pentru ce avem nevoie doar de o zi pentru a demonstra ca iubim, cand o putem face in fiecare zi?”. Da, de acord, dar de ce uitam asta? De ce ne iubim parca mai mult doar in aceasta zi si nu putem fi asa tot restul anului? La intrebarile astea ar trebui sa va raspundeti si sa incercati sa imbunatatiti stilul de a iubi si de a demonstra asta persoanei iubite…pentru ca degeaba iubim daca nu demonstram.

Citește și:

Eu va voi apropia putin de aceasta sarbatoare care are legendele ei, farmecul ei, ce atrage din an in an si mai multi fani. S-au scris foarte multe legende pe seama Sfantului Valentin, a scrisorilor de dragoste care se cred ca dateaza din acea perioada. Eu va voi povesti pe scurt una dintre legende, cea care mi se pare cea mai aproape de veridicitate.

Legenda spune ca Valentin era un preot care a trait in Roma secolului al III-lea. Cand Imparatul Claudius II a observat ca barbatii celibatari sunt soldati mai buni decat cei care au sotii si familii, a interzis prin lege casatoriile barbatilor tineri. Valentin, realizand aceasta nedreptate a decretului, nu a tinut cont de regulile instituite de Imparat si a continuat sa oficieze casatoriile tinerilor, dar in secret. Cand Imparatul Claudius a descoperit aceste incalcari ale legii, a ordonat condamnarea la moarte a preotului Valentin. In timpul in care a fost inchis, el s-a indragostit de o tanara fata oarba, care il vizita la inchisoare. Inainte sa moara, acesta i-a trimis fetei o scrisoare care era semnata "From your Valentine" - o expresie ce este folosita si in zilele noastre. Valentin este considerat primul indragostit care a trimis o scrisoare de dragoste.

Citește și:

De asemenea, de-a lungul timpului, in luna februarie – "luna iubirii",au aparut si "simbolurile iubirii".

Dintre aceastea, cele mai cunoscute sunt:

CUPIDON

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.