Setari Cookie-uri

14 destinatii pentru 14 februarie

Mai este mai putin de o luna pana la cea mai asteptata sarbatoare de cei ce iubescziua in care tot globul este unit prin urarea Happy Valentine`s Day! ziua in care cu toti iubim. Iar daca nu avem o persoana iubita langa noi, acum e momentul sa profitam de aceasta sarbatoare si sa intrebam persoana draga noua Would you be my Valentine?.

Celebrul Cupidon, ingerasul poznas care arunca in stanga si-n dreapta cu sagetile dragostei si face victime, este indragit si asteptat de multe persoane care nu au inca partener si de asemenea, mai putin indragit de cei care nu isi gasesc perechea potrivita. Grecii il numesc Eros (caci se stie ca in mitologia greaca el e Zeul Iubirii), in timp ce romanii il stiu sub numele de Cupidon, fiul lui Venus (zeita Iubirii). Cupidon este,deci, principalul "vinovat" pentru rascolirea iubirii in sufletele oamenilor.

TRANDAFIRII

Trandafirii au fost mereu considerati un simbol esential si un gest rafinat pentru sufletul femeilor…lovitura potrivita pentru indragostitii din toata lumea. Trandafirii simbolizeaza iubire, compasiune, pace, prietenie si romantism. Sunt foarte multe culori de trandafiri, de aceea trebuie sa stii exact ce culoare alegi ca sa iti exprimi sentimentele. Limbajul florilor, in special al trandafirilor este foarte important si risti sa dezamagesti persoana careia ii oferi florile daca nu e culoarea potrivita. Spre exemplu, rosu este culoarea pasiunii, galbenul este culoarea prieteniei, in timp ce albul este reprezentativ pentru devotement si dragoste adevarata, pura.

Citește și:

INIMIOARE

Nimic nu poate simboliza iubirea mai mult decat inimile. Si pentru o persoana romantica nu exista un alt simbol mai important decat inima. Inima este viata, si atunci cand ii oferi cuiva inima ta, ii incredintezi propria existenta. Inima strapunsa de o sageata, constituie cel mai important simbol al Zilei Indragostitilor.

PANGLICILE SI FUNDITELE

Acestea sunt sinonime cu dragostea si romantismul inca din timpuri stravechi. Se spune ca erau oferite regilor si cavalerilor inainte de a merge la razboi, de catre iubitele lor, ca sa ii protejeze. Si in prezent, panglicile si funditele sunt o “piesa de rezistenta”.

PORUMBEII

Istoria porumbeilori ce isi gasesc perechea in aceasta zi speciala, continua si in zilele noastre, nu e doar un mit. Pasarile albastre simbolizeaza cel mai bine aceasta legenda. Se spune ca pasarile iubirii nu se pot gandi la viata fara perechea lor. Porumbeii, pe de alta parte, simbolizeaza puritatea si smerenia.Caci stim cu toti ca la Botezul Mantuitorului, Duhul Sfant s-a aratat in chip de porumbel alb. Nu degeaba, indragostitii sunt asemanati cu porumbeii, adesea fiind chiar numiti asa : “porumbei”.

Citește și:

SCRISORILE/ RAVASELE DE DRAGOSTE

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.