Setari Cookie-uri

Bodrum, Kusadasi si Marmaris - Riviera Turceasca de la Marea Egee

Turcia este o destinatie excelenta pentru vacanta. Fie ca vrei un hotel de oras, care sa iti permita sa te plimbi mai mult si sa descoperi viata de noapte, sau ca vrei un complex cu rasfat All Inclusive

Paradis al all inclusive-ului (cum este de fapt intreaga Turcie) Marmaris nu este nici pe departe o destinatie scumpa si nici foarte pretentioasa. Este in schimb o destinatie a tuturor posibilitatilor. Aici va veti simti rasfatat, alintat si mereu tentat de o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber. Indiferent daca sunteti adeptul vacantei la plaja si la mare sau piscina, al excursiilor lungi sau al shoppingului costisitor si distractiei in cluburi - Marmarisul poate fi destinatia perfecta.

De aici puteti face excursii optionale catre Ephesus, Pamukkale, Delta Dalya (odata ajunsi in Marmaris, ar fi pacat sa nu faceti si aceasta excursie optionala), Datca si Knidos sau Fethiye. Din Marmaris puteti ajunge chiar in Insula Rhodos a Greciei. Seara turceasca este o experienta tentanta la fel cum sunt si Excursia cu vaporasul la Gokova, Baia turceasca, Raftingul, Scufundarile sau Safari-urile pline de aventura (Quad Safari, Jeep Safari).

ICMELER este un orasel/statiune situate la 8 km de Marmaris. E considerat o alternativa mai linistita pt aglomeratul Marmaris. Hotelurile mari, Resorturile tip Club se afla intre Marmaris si Icmeler!


Bodrum

Bodrumul este o destinatie cosmopolita si diversa, in care orcine isi poate gasi locul potrivit, in functie de buget, de asteptari si de stilul de viata si de vacanta preferat.

Este situat intre Kusadasi si Marmaris.

De la Bucuresti la Bodrum cu masina:

- prin Istanbul (ocolind marea Marmara, sunt cam 1400 km - cam tot atatia sunt pana in ANTALYA, si cu 80 km mai mult pana in Marmaris)
- prin stramtoarea Dardanele (cu Feribotul pe la Canakkale, ca si pt Kusadasi) - cam 1260 km (de la Kusadasi la Bodrum sa fie cam 155 de km iar de la Marmaris la Bodrum, cam 160 km)

Bodrum este orasul magic scaldat in mitologie si istorie, cu plaje de nisip fin, mici golfuri stancoase si fiorduri. Este centrul de yachting al Turciei si continua traditia sa straveche de constructii de nave, specializandu-se in yahturi elegante cu carcasa din lemn. Bodrum este considerat orasul noptilor albe, magia distractiei nocturne prelungindu-se pana in zori.

Bodrum este si un oras al istoriei, printre atractii numarandu-se Castelul Sf Petru din sec XV si Mausoleul din Halicarnas, una din Cele Sapte Minuni ala Lumii. Soarele, plaja, marea, discotecile si barurile de noapte precum si practicarea sporturilor nautice duc la cresterea numarului turistilor de la an la an. Aici se gaseste si vestita discoteca Halicarnas - una dintre cele mai mari discoteci in aer liber din Europa.

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.