Setari Cookie-uri

Bodrum, Kusadasi si Marmaris - Riviera Turceasca de la Marea Egee

Turcia este o destinatie excelenta pentru vacanta. Fie ca vrei un hotel de oras, care sa iti permita sa te plimbi mai mult si sa descoperi viata de noapte, sau ca vrei un complex cu rasfat All Inclusive

Si aici, in Bodrum, puteti sa faceti aproape toate excursiile optionale enumerate pentru Marmaris.

Pe coasta sudica a peninsulei BODRUM sunt plajele de nisip auriu de la Bardakci, Gumbet, Bitez, Ortakent Yahsi, Karaincir, Bagla si Akyarlar, iar pe partea vestica Gumusluk, Yalikavak si Turgut Reis. In partea nordica puteti descoperi mici sate de pescari la Turkbuku, Golkoy si Gundogan.


Kusadasi

Kusadasi este un oras pitoresc in care marea este ascunsa intre munti - unul dintre cele mai atractive orase port la Mareea Egee.

Este cea mai apropiata statiune turceasca, fata de Romania.

De la Bucuresti la Kusadasi cu masina:

- prin Istanbul (ocolind marea Marmara, sunt cam 1300 km - ruta prin Istanbul merita numai daca vrei sa vizitezi si Istanbulul sau daca svrei neaparat sa eviti traversarea cu Feribotul)
- prin stramtoarea Dardanele (cu Feribotul pe la Canakkale) - cam 1110 km (cu peste 200 km mai putin decat pe ruta cu Istanbul si cu circa 150 de km mai putin decat spre Bodrum sau Marmaris)

Despre Kusadasi, una dintre statiunile turcesti foarte bine cunoscute de turistii romani, nu stiu ce ar mai fi de spus. Este cea mai veche statiune turceasca de la malul Marii Egee. Ofera posibilitati multiple de cazare, de la hoteluri de oras - boutiq hotel - pana la resorturi cu Aqua Parc-uri propri (Aqua Fantasy) potrivite atat pentru familiile cu copii dar si tinerilor dornici de distractie.

Kusadasi s-a dezvoltat sub cateva civilizatii succesive : greaca, romana, venetiana, genoveza si otomana. Kusadasi este rasfatat de razele soarelui timp de 300 zile pe an. Numeroase plaje cu nisip fin, cu apa calda (Baradan Bay, Pamucak Beach, Kustur Beach, Sunset Beach, Club Downtown Beach, Ladies Beach, Green Beach, Long Beach) si cu o atmosfera linistita, permit activitati precum: windsurfing, ski nautic, plimbari cu barca, pescuit, volei, ideale pentru cei care iubesc viata activa.

In nici un caz nu poti pleca din Kusadasi daca nu ai trecut pe la unul din parcurile acvatice de aici (Adaland sau Aqua Fantasy), daca nu ai incercat un jeep sau horse safari, nu te-ai distrat la o seara turceasca traditionala, nu ai incercat scuba diving in Marea Egee si nu te-ai relaxat la un masaj in "hamam" (baile turcesti)

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.