Setari Cookie-uri

In Belgia, Ghent este Venetia Nordului

Cine si-ar imagina ca mai poate exista o Venetie? Nu multi, mai ales ca sintagme de genul "Micul Paris" ne fac sa zambim incurcati sau, uneori, chiar usor dezamagiti. Exista insa un astfel de loc, in Belgia, nu departe de Bruxelles. Daca am avea sansa sa aflam numele sub care era initial cunoscut, si anume "Ganda" (care inseamna "confluenta"), am avea si un indiciu despre asezarea orasului. Ghentul este locul de intalnire a raurilor Schledt si Lys, care il despart in nenumarate limburi taiate de cursuri de apa.



Cat?


Daca vizitati Ghentul fara a apela la serviciile unei agentii de turism, ar fi prudent sa va faceti, in prealabil, cateva calcule. Iata un buget orientativ.
Bucuresti - Bruxelles (si retur): Puteti reduce costurile zborului, daca apelati la serviciile unei companii low-cost, luati biletul cu trei-patru luni inainte, de preferat via Budapesta. Pret aproximativ: 260 euro.
Bruxelles (aeroport) - Bruxelles-Midi (gara): in aeroport veti gasi citeva companii care deservesc aceasta ruta pentru aproximativ 10 euro/calatoria.
Bruxelles-Midi - Ghent (statia Sint-Pieter): 7,40 euro.
Cazarea, daca faceti rezervarea din timp, poate ajunge doar la 20 euro/noapte, la un motel sau hostel, mic dejun inclus.
Bilet transport public: 1,5 euro; taxi: 10-15 euro.
Un prinz poate sa coste intre 10 si 15 euro, in functie de restaurnat.
Prin urmare, daca faceti un sejur de 2, 3 zile si nu rezistati ispitei berii belgiene, va trebuie in jur de 600 euro de persoana, pentru a va simti foarte bine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.