Setari Cookie-uri

Atena, intre zei si muritori

Numele de Athene, pastrat de greci pana in secolul al XIX-lea era poate mai potrivit pentru a denumi aceasta fascinanta capitala a Greciei. Atena de astazi este la singular doar in nume. Atenele sunt de fapt multe si la fel de fascinante pentru orice turist. Atena antica, cea medievala, legendara, Atena culturala, Atena moderna, Atena ca centru european al finantelor sau ca centru al artei, filozofiei, stiintei, Atena pol al vietii de noapte active, Atena ieftina sau scumpa… iar lista ar putea continua pentru a ne duce la singura concluzie: Atena este orasul exclusiv si perfect turistic.

Orice ai face nu poti excude din programul tau o vizita la Acropole. De fapt majoritatea turistilor ajung in Grecia special pentru asta. Acropole este un bloc de piatra plat, care se ridica la 150 m deasupra marii. La aceasta inaltime grecii au ridicat Parthenonul - templul inchinat zeitei Atena. Construit pentru prima data in secolul al V-lea I.C. ansamblul arhitectural de pe Acropole a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO. Parthenonul reprezinta cea mai importanta cladire care s-a pastrat din perioada Greciei antice, si este considerat o culminare a stilului arhitectural doric. Statuile sale decorative sunt unele dintre cele mai importante opere de arta ale artei elene.

Atena in oferte

O oferta pentru Revelion, care include 8 nopti de cazare in Atena, mic-dejun inclus, transport cu autocarul, 3 excursii optionale si ghid turistic costa in jur de 320 de euro. Cazarea se face in hoteluri de trei stele iar masa festiva de Revelion va va mai costa 75 de euro. Alte oferte asemanatoare depasesc 350 de euro doar in cazul in care includ transportul cu avionul sau cazarea in hoteluri mai luxoase. Dar, pe de alta parte, o vacanta pe cont propriu va poate salva de niste cheltuieli. Cazare in Atena puteti gasi usor cu 30 de euro pe noapte la un hotel decent. Taxele de intrare in muzee nu sunt mari dar tineti cont de faptul ce Grecia nu este o tara ieftina. Totusi la una dintre multele taverne din Atena puteti manca sanatos cu doar 10 euro.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.