Setari Cookie-uri

Belgrad, intre razboi si pace

Capitala de astazi a Serbiei a fost probabil orasul cu cea mai cruda istorie din Europa. Belgrad este unul dintre cele mai vechi orase ale continentului, dar trebuie mentionat ca acest oras cu o istorie de 2300 de ani a fost distrus partial sau in totalitate de nu mai putin de 40 de ori. Destul pentru a nu face parte din aristocratia oraselor europene, dar mai mult decat suficient pentru a-i conferi o aura aproape mistica de Pasare Phoenix.

Muzeul National este unul dintre cele mai importante muzee din Balcani, cu o bogata colectie de artefacte si arta veche, dar si lucrari semnate de artisti precum Picasso sau Monet. Imbinand cu inspiratie pasiunea pentru istorie si arheologie cu cea pentru arta plastica, Muzeul National ar trebui sa fie o destinatie obligatorie pentru orice turist.

Biserica Ortodoxa Marko Sebian - dimensiunea si importanta credintei in Serbia nu poate fi neglijata, iar frumusetea acestei constructii este mereu o vie marturie a acesteia. De la arhitectura impresionanta si minutioasa la atmosfera de reculegere si credinta din interior, biserica este cu adevarat una dintre bijuteriile arhitectonice si culturale ale Belgradului.

Muntele Avala - situat la sud de centrul orasului, acoperit de paduri, este un munte simbolic pentru Belgrad, strajuindu-l dintotdeauna si parand ca apara orasul. In varful muntelui, dupa o obositoare ascensiune, veti gasi Monumentul Soldatului Necunoscut, construit in amintirea eroilor sarbi care si-au pierdut viata pe fronturile Primului Razboi Mondial.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.