Setari Cookie-uri

Weekend pitoresc in Marginimea Sibiului

Orasul Sibiu are fara indoiala foarte multe de oferit oricarui gen de turist. Dar satele pitoresti din judetul Sibiu reprezinta una dintre principalele atractii ale zonei. Aici casele, oamenii, traditiile si nu in ultimul rand bogatia naturii transforma realitatea intr-o lume cu adevarat deoasebita. Marginimea Sibiului a devenit in ultimii ani un brand, un obiectiv turistic consacrat, vizitat de mii de turisti straini.

Orasul Sibiu are fara indoiala foarte multe de oferit oricarui gen de turist. Dar satele pitoresti din judetul Sibiu reprezinta una dintre principalele atractii ale zonei. Aici casele, oamenii, traditiile si nu in ultimul rand bogatia naturii transforma realitatea intr-o lume cu adevarat deoasebita. Marginimea Sibiului a devenit in ultimii ani un brand, un “obiectiv” turistic consacrat, vizitat de mii de turisti straini.

Cea mai mare parte a satelor din zona au pastrat puternice traditii spirituale si etno-folclorice, dand acestor comunitati o fizionomie aparte. Cadrul geografic incantator, puritatea naturii si a oamenilor, accesibilitatea locurilor, bogatia si diversitatea patrimoniului cultural, fac din Marginimea Sibiului o zona cu un mare potential turistic. Zona este din punct de vedere etnografic unica in Romania. Intr-o acceptiune mai restransa, Marginimea Sibiului este teritoriul din fostul Ducat al Amlasului, avand drept nucleu satele din jurul cetatii Salgo, dintre care cel mai reprezentativ era Salistea (Magna Villa Valachicalis), fost sediul scaunului cu acelasi nume.

Citește și:

Marginimea cuprinde 18 localitati: Boita, Sadu, Rau Sadului, Talmaciu, Talmacel, Rasinari, Poplaca, Gura Raului, Orlat, Fantanele, Sibiel, Vale, Saliste, Gales, Tilisca, Rod, Poiana Sibiului si Jina. Limita de rasarit este satul Boita, asezat pe malul drept al Oltului, la intrarea in defileul cu acelasi nume, iar limita de vest este comuna Jina, avand drept hotar raul Sebes.
Toate asezarile enumerate mai sus sunt foarte vechi si cu o populatie majoritara romana. Cea mai veche este Rasinari din 1204, urmata de Talmaciu 1318, Orlat 1322 si Saliste 1354.

Gura Raului

Localitatea este situata la 20 km vest de Sibiu, la iesirea Cibinului din Muntii Cindrel. Un drum modernizat derivat din DN 1 (E 15 A) la Cristian, conduce prin Orlat la Gura Raului.
Atractii: Muzeul satesc a fost infiintat in 1969. Din 1976 este reorganizat in localul Caminului cultural. Detine piese de arta populara (textile, mobilier, lemn etnografic, pictura)

Citește și:

Boita

Prezinta o importanta turistica deosebita prin Castelul Turnul Rosu (denumirea vine de la faptul ca zidurile au fost vopsite in rosu cu sangele turcilor invinsi intr-o batalie din apropiere). Cladirea dateaza din sec. XIV si in prezent este inchis circuitului turistic. Tot in jurul Boitei se gasesc urmele unei cetati romane din sec. II, Cimitirul eroilor din primul razboi mondial, Turnul Spart si Cetatea Lotrioara.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.