Setari Cookie-uri

Weekend pitoresc in Marginimea Sibiului

Orasul Sibiu are fara indoiala foarte multe de oferit oricarui gen de turist. Dar satele pitoresti din judetul Sibiu reprezinta una dintre principalele atractii ale zonei. Aici casele, oamenii, traditiile si nu in ultimul rand bogatia naturii transforma realitatea intr-o lume cu adevarat deoasebita. Marginimea Sibiului a devenit in ultimii ani un brand, un obiectiv turistic consacrat, vizitat de mii de turisti straini.

Jina

Comuna este asezata in extremitatea sud - vestica a judetului, la 49 km de Sibiu, la 800 - 1000 m altitudine, pe dealurile ce premerg Muntii Cindrel.
Accesul in localitate se face pe DJ Saliste - Tilisca - Poiana Sibiului - Jina sau pe DJ. Miercurea - Dobarca - Poiana Sibiului- Jina, ambele derivate din E 15 A Sibiu - Sebes Alba. Arii naturale protejate in hotarul comunei: Masa Jidovului - La Grumaji si Pintenii din Coasta Jinei.
Localitatea este o adevarata placa turnanta pentru drumetii in muntii Cindrelului. Gazduieste anual, incepand din 1971, Festivalul folcloric "Sus pe muntele din Jina".

Rasinari

Este situat la 12 km de Sibiu, in sud - estul judetului. Accesul in localitate se face pe soseaua modernizata Sibiu - Paltinis sau cu tramvaiul, din Padurea Dumbrava
Atractii: Casa episcopilor. Este construita din lemn in 1710. A fost sediul episcopilor ortodoxi ai Transilvaniei
Muzeul etnografic. Organizat in 1952. Etaleaza in sapte sali colectia de etnografie si arta populara, ilustrand elemente de cultura si civilizatie specifice acestei regiuni. Cladirea este monument istoric.
Cetatea feudala de pamant (sec. XIII - XIV). Situata langa Valea Stezii, intre Cristian si Poplaca
Casa memoriala Octavian Goga. Pe Valea Stezii, la 3 - 5 km de Rasinari spre Paltinis sunt situate numeroase cabane cu resturant si camere de cazare.

Citește și:

Saliste

Comuna este situata in Depresiunea Salistei, la vestul judetului la 21 Km distanta de Sibiu. Accesul in comuna se face prin DN 1(E 15A) Sibiu - Sebes Alba, pe traseul CFR Sibiu - Vintul de Jos cu gara la Saliste si halte in Sibiel, Sacel, Aciliu.
Atractii: Muzeul personalitatilor salistene, infiintat in 1978. Curpinde carti, documente, lucrari de arta referitoare la personalitatile proeminente ale Salistei. (Adresa Piata Eroilor, nr.
Muzeul Protopopiatului Saliste. Contine carti si documente referitoare la istoria protopopiatului precum si miniaturi ale lui Picu Patrut.
Muzeul satesc din Gales ( sat apartinator comunei Saliste situat in continuarea acesteia pe drumul spre Tilisca. Atestat documentar la 1383; 347 locuitori) Muzeul, organizat in 1968, are o expozitie de etnografie si arta populara din zona precum si un sector in aer liber.
Biserica ortodoxa cu hramul Intrarea in biserica din Gales.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.