Setari Cookie-uri

Plaja Vadu, Corbu. Paradisul regasit. Si iar pierdut.

Mai intai de toate da, tin sa certific ca plaja de la Vadu, de langa satul Corbu, este intr-adevar una superba, cu nisip bun (mai granulos asa), cu o intrare lina in mare si mai ales pustie indiferent de ora si sezon!

Mai intai de toate da, tin sa certific ca plaja de la Vadu, de langa satul Corbu, este intr-adevar una superba, cu nisip bun (mai granulos asa), cu o intrare lina in mare si mai ales… pustie indiferent de ora si sezon!

Si cand zic pustie, ma refer la faptul ca pe 29 iulie cand am vizitat-o noi, la orele dupa-amiezii, ea se afla in stadiul urmator:

Cum se ajunge la Plaja Vadu

Foarte simplu. Sau mai degraba complicat. Ideea e sa ajungi la Navodari, pe oriunde ai lua-o dinspre sud. Despre drumurile spre litoral am mai scris. Odata ajuns la Navodari, tii drumul 22B spre Capu Midia, apoi urci catre Corbu si la iesirea din acest sat faci dreapta pe drumul care duce spre satul Vadu.

Daca vii dinspre Babadag, imediat cum te apropii de satul Corbu, incetineste. Vei vedea un indicator la intrarea in sat, pe care scrie, printre multe altele, ca trebuie sa faci stanga pentru plaja. Urmeaza-i indicatia.

Citește și:

Daca vii dinspre Bucuresti si vrei sa nu ai de-a face cu aglomeratia, ia-o de la Medgidia spre Mihail Kogalniceanu. Drumul prin Cuza Voda este acceptabil spre bun, dar atentie la TIR-uri. De la Kogalniceanu NU o lua spre Sibioara, drumul este ingrozitor de prost. Mai degraba continua spre Lumina, si apoi urca spre Navodari. Daca ai un 4×4 sau vrei frumuseti salbatice (drumul e practicabil si cu o masina normala), ia-o spre Targusor, coteste de acolo dreapta spre Gura Dobrogei, admira drumul de pietris alb care serpuieste printre ramasite de munti si iesi in drumul 22 (E87). De acolo faci dreapta si apoi stanga la Tariverde. Drumul intre Tariverde, Nuntasi, Sacele si Corbu este numai bun.

Odata ajuns la satul Vadu cel mai bine este sa intrebi care este drumul spre plaja. Oamenii sunt amabili, iti vor raspunde. Nu te speria daca vei merge minute in sir pe un drum de beton aflat intr-o stare aproximativa, care serpuieste aiurea printr-un peisaj de plaja acoperita cu ierburi. Ca sa iti dau un reper, o vei lua fix pe langa ramasitele unui combinat, de care din fericire apoi te vei indeparta tot mai mult.
Deodata te vei pomeni in fata marii, de un albastru incredibil pentru Marea Neagra. Si in fata unei plaje late ca cea din Mamaia, dar pur si simplu lipsite de oameni.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.