Setari Cookie-uri

Plaja Vadu, Corbu. Paradisul regasit. Si iar pierdut.

Mai intai de toate da, tin sa certific ca plaja de la Vadu, de langa satul Corbu, este intr-adevar una superba, cu nisip bun (mai granulos asa), cu o intrare lina in mare si mai ales pustie indiferent de ora si sezon!

Merita? Pai eu zic ca da!

Unu: esti scutit de sezloangele alea care acopera tot nisipul; plus de asta, e pustiu, frate! In weekend vin mai multi oameni, dar oricum comparabil cu Mamaia sau celelalte statiuni… ai apa curata si plaja se intinde pe kilometri, asadar nici vorba de inghesuiala prea mare.

Doi: ai nisip de scoica. Tare placut! Recunosc, ma fac vinovata, nu-mi place nisipul de la Mamaia…
Trei: pentru amatorii de nudism, aveti tot spatiul din lume sa va desfasurati! Mai greu in weekend. Asta nu inseamna ca toata plaja e de nudisti. Dimpotriva, sunt destui oameni care vin cu copiii. Manelele nu se aud, asadar e super.

Patru: am vazut ca multi campeaza fix in malul marii! si nimeni nu se supara…

Dezavantaje: plaja de la Vadu nu are serviciu de salvamar. Asadar daca nu ai de gand sa te ineci mai gandeste-te. Nu vei fi salvat de nimeni. Cea mai apropiata ambulanta se afla probabil la 30 de kilometri mai departe, si va veni in cel mai bun caz in vreo ora.

Citește și:

Atentie si la apa. Absenta oricarui dig face ca apa sa fie semnificativ mai rece decat in restul litoralului, iar curentii reci care vin pe nepregatite pe sub apa calda iti pot cauza neplaceri.
Nu in ultimul rand, nu exista niciun fel de terasa, wc sau alta amenajare turistica. Esti doar tu, pescarusii si marea.
De asemenea, curatenia/murdaria plajei depinde de turist. Nu ridica nimeni gunoaiele. Asadar, nu uita sa iei cu tine punguta cu gunoi.

Avantaje: apa este curata, chiar si in plin sezon. Nisipul este foarte bun, nu e atat de lipicios ca cel din statiuni. Spatiul este imens. Se ajunge relativ usor cu orice fel de masina. Nu sunt prea multe scoici. In schimb poti descoperi cu usurinta niste exemplare superbe.

Te-am pus pe ganduri? Atunci da fuga la plaja de la Vadu. Dar sa nu mai spui la nimeni, daaa?
Glumeam. Din pacate :( Pentru ca mogulii imobiliari au planuri marete de asfaltare, populare si aglomerare.

Citește și:

Si pentru a intelege si a vedea proportiile reale ale acestui masterplan, iata linkul catre sursa.

Asadar, cat mai ai timp, bucura-te de ceea ce se mai poate numi…plaja salbatica.

Acest articol a fost preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.