Setari Cookie-uri

Destinatii de weekend fascinante din Romania unde poti imbina distractia cu relaxarea

Descopera cele mai frumoase destinatii de weekend si locuri de vizitat in Romania unde te vei bucura de o experienta unica si fascinanta!

6. Castelul Cantacuzino

locuri frumoase in romania foto: Olimpiu Pop, Shutterstock

Daca as putea as face un tur al tuturor castelelor din lume si as petrece macar o noapte in cateva dintre ele, pentru a intra in atmosfera de poveste si a descoperi secretele ascunse intre zidurile lor. Acum insa, ma voi opri la bijuteria fascinanta aflata la poalele muntelui Zamora: Castelul Cantacuzino. Chiar daca este mai putin cunoscut decat Pelesul, are o istorie la fel de frumoasa si se numara printre acele locuri de vizitat din Romania pe care le recomand cu drag. Castelul Cantacuzino a fost ridicat de Gheorghe Grigore Cantacuzino, poreclit „Nababul”, datorita averii fabuloase, fiind unul dintre cei mai bogati oameni ai timpului sau, ales de doua ori primar al Bucurestiului si de doua ori prim-ministru al Romaniei. Pe langa vizita la castel va puteti bucura de un week-end relaxant in statiunea Busteni.

Citește și:

7. Cetatea Rasnov/Dino Parc Rasnov

destinatii de weekend foto: Balate Dorin, Shutterstock

In sudul orasului Rasnov din judetul Brasov veti descoperi unul dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania: Cetatea Rasnov. Aveti posibilitatea de a va plimba pe stradutele inguste din cetate, de a va intoarce in trecut si a va imagina ca sunteti locuitorii unei vechi asezari sau printi si printese din vermuri de mult apuse (eu am facut asta, recunosc).

Pe langa asta, puteti vizita Dino Parc Rasnov, muzeul dinozaurilor. Acolo veti descoperi exemplare atent finisate in marime naturala si veti invata lucuri noi despre dinozauri.

8. Rezervatia de Zimbri Neagra

Rezervatia de zimbri Neagra de la Bucsani, judetul Dambovita este cea mai mare din Romania. Rezervatia gazduieste peste 30 de exemplare care se bucura de liniste si de ingrijire intr-un perimetru de mai bine de 160 de hectare de padure. Cea mai buna ora de vizitare este dimineata, in jur de ora 10, atunci cand zimbrii vin sa manance. Pe langa vizita la rezervatie, puteti vizita si casa memoriala I.L. Caragiale din localitatea cu acelasi nume (fosta Haimanale).

Citește și:

9. Cheile Zanoagei

Pentru cei dornici de o aventura montana va propun unul dintre cele mai frumoase trasee din Muntii Bucegi, si anume Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei – Cascada Sapte Izvoare. Un traseu care merita explorat si un loc fascinant de unde va veti intoarce cu plamanii incarcati de ozon si cu privirea incantata de natura si privelisti fascinante.

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.