Setari Cookie-uri

Amintiri de vacanță: trucuri eficiente pentru cele mai bune poze în concediu

Dacă este ceva ce îmi doresc ca permanență este să călătoresc. Aș putea foarte bine să funcționez ca nomadă care vede lumea. Dar pentru că din când în când trebuie să și fac banii aceia de concedii și călătorii, momentan mă rezum să fac poze frumoase drept amintiri, așa încât să păstrez în jurnalul meu virtual toate locurile frumoase.

Și pentru că mult nu mai este până la concediile de vară, pentru că eu însămi urmează să mai dispar o săptămână de acasă, într-o mini-vacanță, am documentat cele mai bune trucuri pentru cele mai bune poze în deplasări.

Nu știu cum ești, dar eu păstrez contul meu de Facebook drept Jurnal. Acolo adun gânduri, poze, feluri de mâncare, muuulte călătorii și impresii și detalii cu animăluțe, mai exact cu câinele meu. Și vreau ca jurnalul meu să fie frumos, și autentic. Și cât mai aproape de real, de aproape de adevăr. Despre stările mele când văd locuri, culturi și oameni noi scriu. Țin minte tot ce m-a impresionat. Și mă mai ajută un truc să hrănesc aceste amintiri. Mă ajută să fac cele mai bune poze în concediu.

De la unghiuri, la lumină, de la detalii inedite, până la cultura populară a locurilor, de la oameni până la cele mai cool selfie-uri, de la instantanee, până la compoziții gândite sau încercate, ori cadre complexe, poți realiza și tu cele mai bune poze în vacanță sau cele mai bune poze punct! De la aparate de fotografiat, la drone și până la trucuri eficiente să faci poze bune, astăzi îți spun ce m-a ajutat pe mine, ce am mai aflat de la fotografii cu care am lucrat și ce informații am mai găsit la specialiștii online-ului.

Citește și:

Cum să obții cele mai bune poze în concediu: bucură-te de drum, nu de destinație, astfel vei avea ochii și mintea deschise

Cu toții ne bucurăm de vacanță. Anul acesta am ajuns în Toscana, pe niscai meleaguri românești, urmează o săptămână în Sithonia și vreo două-trei, în Lefkada. Și tot nu m-am săturat de hoinăreală. La mine e chiar invers. Când eram pe la 20 și ceva de ani eram destul de statică, și nu aș fi plecat din vârful patului, unde citeam sau vedeam filme pe stilul ”binge”, înainte de Netflix.

De pe la 25 încolo, însă, am devenit mai activă și mai dornică de (auto) cunoaștere. Așa că a început explorarea. Banii nu se asortează mereu cu dorințele de vacanță, așa că ușor-ușor mi-am făcut planul acesta: voi munci ca să călătoresc și poate cândva munca mea va fi o mare călătorie. Până atunci, adun amintiri și colțuri de lume, prin cele mai bune poze în concediu.

Citește și:

Pozează totul cu drone pentru extra atmosferă

Alege drone pentru extra atmosferă


Dar fie că vorbim despre trucuri pentru cele mai bune poze de vacanță, fie că ne gândim la snapshot-urile de pe Instagramul cel de toate zilele, există câteva reguli și câteva gadgeturi ce te ajută să strângi un jurnal tare frumos și bine compus! O excursie în jurul lumii sau un cadru în orașul tău, amândouă pot fi la fel de frumoase!

Și, deși ai zice că cele mai bune poze în vacanță sunt clasicele „degete în nisip” sau ”bikini shot cu picioare și mare”, există atâtea și atâtea variațiuni pe această temă. Cadrul perfect, autentic, bine compus, care transmite și emoția celui ce trăiește către cel care privește nu se obține cu un cappuccino cu spumă și atât! Iată, deci, ce trucuri eficiente să faci poze bune m-au ajutat pe mine (și dacă ai sugestii, te rog, scrie-mi în comentarii și ce pui tu în practică, să facem aici comunitatea celor mai tari poze din lume!)

Citește și:

O să sune a clișeu, dar cheia către cele mai bune poze în concediu este să te bucuri de acea perioadă. Să știi mirosul unei zile la plajă în Lefkada, față de una în Zakynthos. Sau să observi, să trăiești cadrele văzute și abia apoi, dacă ai vreme, să aduni și ceva poze.

Eu, de când m-am vindecat de „boala turistului japonez” cum îmi zicea iubitul meu, acum câțiva ani, când eram cu degetul lipit de cameră, fac poze mult mai frumoase și mai expresive. Desigur, mai puține, căci sunt ocupată să le trăiesc, dar fără doar și poate sunt cele mai bune poze în vacanță sau pe stradă, aici, în oraș.


Captează atmosfera locurilor și incită simțurile cu aceste trucuri ca să faci poze bune

Exact ce îți spuneam mai sus: caută să captezi în pozele tale atmosfera, ce vedeai, ce simțeai, ce miroseai, ce trăiai. Prea punem accent pe filtrele de Instagram și uităm de filtrele din noi. Dacă reușești că captezi acele momente ce captează toate simțurile, ce trec dincolo de o fotografie plată, ai reușit!

Citește și:

Modele de aparate foto pentru cele mai bune poze în concediu

Aparate foto pentru cele mai bune poze în concediu


Cultura, străzile, senzațiile trăite de către tine, mâncarea, atmosfera, mișcarea oamenilor, energia locurilor văzute, sunetele, texturile atinse, priveliștile înconjurătoare, toate pot fi redate într-o poză. Destinația devine mai dorită dacă este acompaniată de stârnirea imaginației. Unul dintre cele mai bune trucuri pentru cele mai bune poze este să stârnești imaginația privitorului. El nu poate trăi experiența ta, acum, dar, cândva îți poate dori asta și poate alege asta, dacă transmiți întregul parfum al unui loc.


Pozează în perspectivă pentru cele mai bune poze în vacanță

Demult, OCD-ul meu îmi spunea să pozez cadrele pe drept, să fie toate liniile paralele cu linia orizontului. Oh, dacă aveam un cadru strâmb, nu foloseam poza, ba poate o și ștergeam. Îți dai seama cât pierdeam din șarm și din experiența trăită? Între timp m-am vindecat de obsesia perfecțiunii. Între timp, mi-am dat seama că cele mai bune poze în vacanță sau în orașul tău, de altfel, sunt acelea în perspectivă. Fie ea și înclinată! Uh, ce bine că mi-a trecut asta până anul ăsta când am fost în Pisa! #hihi

Citește și:

Așa că evită tot ce înseamnă clișeu vizual! Evită perspectivele clasice, pe care le știm cu toții de pe internet, până la urmă un click pe Google Maps și vezi mai bine orice loc! Dar o poză nu este despre cât de bine ai pozat detaliile unei fațade. Ci despre tot ce transmiți prin acel cadru. Vei vrea peste ani, și audiența ta la fel, să vezi ce ai simțit, să vezi prin ochii tăi locurile văzute.

Poze tehnice găsești pe net! Așa că alege unghiuri interesante, fugi departe de clișee și clasice! Încă unul dintre acele trucuri eficiente să faci poze bune, despre care ziceam: ca să captezi profunzimi, sau grandoarea naturii (Marele Canion, de exemplu) fotografiază cu un om în cadru. Nu de geaba luna se vede mai mare, doar dacă este în comparație cu peisajul urban, de exemplu!

Citește și:

Pozează cu ochii și cu sufletul, apoi cu lentilele

În era digitală este imposibil să vezi lume altfel decât pe display, nu? Verificăm vremea pe telefon, mai iese cineva pe balcon să vadă cum e? Țin minte o reuniune de familie în care ne întrebam dacă mai plouă. Ieșisem pe balcon și un văr m-a întrebat:”Ce faci acolo?”. I-am răspuns că mă uit dacă mai plouă și a doua întrebare a fost ”Păi nu vedeai pe telefon?”. Uf, cam aici am ajuns. Între două Snapchat-uri, un Instagram și două statusuri pe Facebook și un Whatsapp uităm să simțim, uităm experiența de a trăi, de a simți ceva atunci, în clipa ”aici și acum”.

Nu mă înșelege greșit, mai jos chiar îți recomand niște aparate foto profesionale aproape, dar compacte, așa încât să captezi cu ele cele mai bune poze în concediu. Dar când observi un cadru, observă-l prin ochi, prin minte, prin suflet și emoție! De abia după aceea permite-i lentilei sau obiectivului de aparat foto să facă poza. Examinează ce te înconjoară, simte frumusețea, dă-ți voie să simți ce sentimente stârnește în tine un loc, un om, o cultură. Și apoi clic!

Cele mai bune poze în concediu: trucuri eficiente să faci poze bune

Aparate foto compacte slim

Completează cu carduri de memorie pentru extra storage


Unul dintre cele mai importante trucuri pentru cele mai bune poze: fără filtre, au naturelle

Mai ții minte perioada aceea în care toți, dar toți făceam poze cu 983759284019827437 de filtre pe Insta? Uh-la-la! Credeam toți că cele mai bune poze în vacanță sunt cele pozate, exagerate, procesate până la refuz. Eu militez pentru naturalețe. Pentru autenticitate. Tocmai imperfecțiunile unui cadru fac din acel cadru ceva minunat. Lumina naturală face minuni, nu este necesar să adaugi filtru, pentru cele mai bune poze în concediu!

De altfel, în timp, când revezi pozele, vei observa că te farmecă mai mult cadrele autentice, decât acelea ”pictate” cu tentă metalică sau cu culori atât de acide că te doare retina. Eu încerc pe cât posibil să renunț la filtre (recunosc, că uneori, de dragul artei, aplic un filtru intens sau un alb-negru) dar în rest încerc să țin jurnalul meu vizual și pe cel al trăirilor, cât mai autentic și realist.

Acestea au fost cele mai simple trucuri pentru cele mai bune poze, de la mine. În butoanele violet, găsești și aparatura necesară ca să și pui în aplicare aceste tips & tricks.


Pentru că toți vrem să retrăim cele mai frumoase momente. Cele mai frumoase povești. Iar cele mai bune poze în concediu sau în viața de zi cu zi captează esența unei călătorii (de vacanță sau de viață). Sunt miliarde de poze pe Instagram și alte miliarde pe Google Maps. Totul este acum la un click distanță, dar o trăire este mai reală decât orice cadru perfect aliniat sau orice detaliu.

Sper că și tu consideri aceste trucuri eficiente să faci poze bune. Și sper să îmi lași din trucurile tale, câteva vorbe. Pups!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.