Setari Cookie-uri

10 destinatii in cautare de adrenalina

Daca esti genul caruia ii place sa se laude cu cicatricile de pe corp in locul obisnuitelor poze din vacanta, atunci acestea vor fi destinatiile ideale pentru tine. Hai sa scapam de rutina zilnica, sa respiram putin aer curat si sa vedem locuri noi si extreme. Lasa oamenii de rand sa se bucure de croazierele plictisitoare si tururile insotite de ghizi, destinatiile pe care ti le vom prezenta aici te vor umple de adrenalina. De fapt, ce rost are sa pleci in vacanta, daca nu vei face ceva care de care sa-ti aduci intotdeauna aminte?

7. Queensland, Australia

Bodyboard

Bodyboard-ul este o extensie mai noua a surfingului, care permite amatorilor sa faca niste acrobatii uimitoare. Placa de bodyboard in sine are de obicei o lungime de aproximativ un metru si este vizibil mai mica decat una de surf. Pozitia de stat pe placa poate fi in picioare usor aplecat, sau intins la orizontala. In ultimii zece ani acest sport a avut parte de o crestere in popularitate si deja s-a facut distinctia intre surfboarderii vechi si "noua revolutie". Indiferent carui grup apartii, unul din cele mai bune locuri este Queensland, Australia. Tara este uimitoare si vei avea ce vizita, iar conditiile pentru bodyboarding si privelistile vor fi perfecte.

6. Boulder, Colorado, SUA

Buildering (catarari urbane)

Cred ca fanii buildering si sariturilor BASE sunt suflete-pereche, chiar daca obiectivele respectivelor sporturi sunt diferite. In timp ce saritorii BASE vor sa ajunga in varful unei structuri numai pentru a avea de unde sari, fanii buildering-ului sunt interesati numai de catararea acesteia.
Cazaturile nu fac parte din plan in buildering, in afara cazurilor cand gravitatea sau neatentia isi fac simtita prezenta.
Pentru a intelege builderingul, ganditi-va la tehnica numita bouldering (catarari la joasa altitudine de unde cataratorul poate sari inapoi pe pamant, iar echipamentul de siguranta nu este folosit) si adaugati in imagine cladiri, poduri si alte structuri asemanatoare. Acest sport este practicat de zeci de ani, cu toate ca este reamintit numai cand vreun catarator escaladeaza vreun zgarie-nori si presa este acolo pentru a prezenta stirea. La Boulder, Colorado vei avea parte de o experienta excelenta, in primul rand datorita faptului ca universitatea de aici este recunoscuta ca fiind foarte permisiva cu practicantii acestui sport.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.