Setari Cookie-uri

10 destinatii in cautare de adrenalina

Daca esti genul caruia ii place sa se laude cu cicatricile de pe corp in locul obisnuitelor poze din vacanta, atunci acestea vor fi destinatiile ideale pentru tine. Hai sa scapam de rutina zilnica, sa respiram putin aer curat si sa vedem locuri noi si extreme. Lasa oamenii de rand sa se bucure de croazierele plictisitoare si tururile insotite de ghizi, destinatiile pe care ti le vom prezenta aici te vor umple de adrenalina. De fapt, ce rost are sa pleci in vacanta, daca nu vei face ceva care de care sa-ti aduci intotdeauna aminte?

5. Peacock Springs State Park, Florida, SUA

Scufundari in pestera

Nu este un secret faptul ca in Florida vei avea parte de niste scufundari extraordinare. Poate iti vei imagina scuba-diving in Atlantic sau in Golful Mexicului si, chiar daca si asta poate fi o experienta frumoasa, paleste in comparatie cu incercarile extreme ale scufundarilor in pestera.
Scufundatori experimentati exploreaza tuneluri adanci care necesita o tehnica si o experienta mult mai mare ca la o simpla scufundare. In primul rand, daca apare vreun pericol, scufundatorul trebuie sa inoate afara din tunel si pe urma in sus, nu doar in sus ca la scuba-diving. Asteapta-te sa fie intuneric total si sigur va fi nevoie de o sursa de lumina artificiala. Se recomanda trei surse de lumina. una principala si doua pentru siguranta. Chiar si cu lanterne, vizibilitatea poate ajunge la zero daca nisipul este agitat. De aceea, antrenamentul anterior este imperativ. Acest sport nu este usor si cu siguranta nu este pentru claustrofobi, dar daca vreti sa il incercati, Florida este locul ideal.

Citește și:

4. Raul Gallego, Spania

Rafting

Raftingul este un sport in acelasi timp placut si obositor, dar incercarile prin care vei trece vor fi o experienta de neuitat. Spre deosebire de plutele cu mai multi pasageri, aici esti singur intr-un caiac din kevlar sau fibra de sticla, cu o lungime intre 1,5 si 3 metri, usor de manevrat si cu care vei putea face multe acrobatii. De fapt, o subcategorie a raftingului este freestyle-ul. Aici, sportivul are la dispozitie o suprafata redusa de apa unde va face acrobatii impotriva sau in sensul curentului de apa. Cu toate ca rauri din Franta, Croatia sau Statele Unite sunt grozave pentru rafting, raul Gallego din Spania este ideal.

3. Ogawayama, Japonia

Catarari alpine

In general, imaginile pe care le vedem cu Japonia sunt cu zone urbane aglomerate, dar odata ajuns in aceasta tara vei observa rapid ca zonele rurale ale tarii sunt ideale pentru sporturi extreme. Catararile alpine pentru recreere au aparut in Europa in anii 1700 si au devenit mult mai sigure de atunci; cu toate acestea, pericolul este un element real si la ora actuala.
Pentru orice catarare, vei avea nevoie de exercitii tehnice si fizice.
Catararile in siguranta necesita iscusinta si concentrare in orice moment, chiar daca vei folosi echipament auxiliar care te va ajuta.
La Ogawayama vei gasi peste 1000 de rute si vei avea parte de lespezi, crapaturi, fatade si galerii nenumarate. In zona vei putea practica si boulderingul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.