Setari Cookie-uri

Jurnal de calatorie: cucerirea pas cu pas

Doi tineri din judetul Covasna, Tulit Zsombor si Eva Ruszuly, au pornit pe 20 aprilie 2009 intr-o expeditie de cucerire a varfului Cho Oyu din muntii Himalaya, aflat la o inaltime de 8.201 de metri. Varful Cho Oyu se afla in Tibet, la 20 km de la varful Mount Everest, si este al saselea ca inaltime din lume.

9 mai 2009

„Membrii expeditiei, Tulit Zsombor si Ruszuly Eva au primit ieri, 8 mai, blagoslovirea zeilor tibetani, asa cum obisnuiesc localnicii inainte de a se urca pe muntele zeitei Cho Oyu. Datorita acesteia si mai ales medicamentelor de acasa, cei doi se simt mult mai bine, nu mai au febra, dar mai tusesc putin. De fapt, aproape toti membri echipei internationale au contractat o tuse, ceea ce se intampla des la aceasta inaltime.

Programul lor de astazi, 9 mai, este sa se urce pana la tabara nr. 1 (6200 m) cu multe bagaje, cu corturi, cu hainele necesare si cu multe alimente, ca sa construiasca aceasta tabara in mai multe etape. Tot astazi au intentia sa se intoarca si sa-si petreaca noaptea intr-o semitabara, la demi-inaltime. Aceasta etapa va dura cca 12 ore.

Zsombor ne-a linistit ieri ca, in ciuda faptului ca echipa se compune din alpinisti proveniti din toate partile lumii, au reusit in timpul scurt pe care l-au avut la dispozitie sa se obisnuiasca cu un stil de catarare pe peretii de gheata, dovedindu-se a fi cu totii alpinisti experimentati. Vor avea nevoie, pentru a „inghite muntele in doua“, asa cum a spus Tulit Zsombor.“

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.