Setari Cookie-uri

Amsterdam - cel mai mare dintre orasele mici ale lumii

Olanda inseamna paradoxul spatiului. Iar Amsterdamul, ca o adevarata capitala, respecta aceasta regula a Tarilor de Jos. Aglomerarea urbana, arhitecturala socheaza la prima vedere orice turist. Casele sunt inghesuite, dar reusesc sa ofere confort inaltandu-se vitejeste in sus, catre cer. Dar, paradoxal, Olanda reprezinta o tara mare. Iar Amsterdam, capitala a liberatii, a culturii, a istoriei si a artei reuseste sa stranga intr-un spatiu putin generos o multime de atractii turistice care ademenesc in fiecare an aproximativ trei milioane si jumatate de turisti straini. Amsterdam este o lume intreaga. O alta lume.

Posibilitatile de relaxare si de recreere sunt numeroase si merita in mare parte descoperite la fata locului. Poti face o plimbare pe unul dintre cele 17 canale ale orasului cu o hidrobicileta inchiriata sau pe un vaporas. Noptile vor fi aglomerate, deoarece Amsterdam este un oras care, desi se trezeste greu, adoarme si mai greu. Exista o multime de pub-uri, cluburi si discoteci care pot satisface orice gusturi muzicale. Plimbarile romantice sunt posibile si recomandate mai ales seara, pe marginea apei. Terasele cu scaune si mese cochete, din fier forjat, sunt probabil paradisul bautorilor de alcool, care pot incerca zeci de soiuri diferite de bere, gin sau vin. Exista chiar si bere pentru copii. Bautura are un gust identic cu cel al berii obisnuite, dar este lipsita de alcool.
Nu trebuie sa ratezi Gradina Zoologica, aflata in centrul orasului, si nici o plimbare cu bicicleta in centrul vechi al orasului. Iar lista activitatilor poate continua...

* Pretul unui sejur in Amsterdam variaza in functie de preferinte. Daca optezi pentru oferta unei agentii, vei plati pentru sapte zile, cu transport inclus, in jur de 700 de euro. Amsterdam nu este un oras ieftin, dar ofera posibilitati de cazare si masa si pentru bugete mai putin generoase. La celebrele hosteluri se practica preturi low-cost. Astfel, pentru o noapte, nu vei scoate din buzunar mai mult de 20 - 25 de euro. Daca vrei insa conditii si standarde inalte, pretul unui sejur de cateva zile poate ajunge si la cateva mii de euro.







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.