Setari Cookie-uri

Cele mai scumpe deserturi din lume

In restaurantul Serendipity 3 din Manhattan se serveste desertul Golden Opulence Sundae la pretul exorbitant de 1000 de dolari. Cinci cupe de inghetata de vanilie originara din Tahiti sunt infasurate in fulgi de aur de 23 de karate si ornate cu cea mai scumpa ciocolata din lume. Pentru o experienta si mai memorabila, se adauga caviar in care sarea a fost inlocuita cu infuzii de fructul pasiunii, portocala si lichior Armagnac.

Unde: Wine3, The Fortress; Galle, Sri Lanka
Pret: $14,500
Debutand in martie, desertul a fost inspirat de alt succes gastronomic, Bombay Saphirre Martini. Pretul piperat este pe deplin justificat de piatra Aquamarine de 80 de karate asezata pe ciocolata in forma de pescar, reprezentand logo-ul statiunii. Tacamurile de sticla oferite nu sunt incluse in pret si completeaza look-ul extravagant. Piatra pretioasa ramane clientului dupa terminarea luxosului desert. Pana in momentul de fata nu au existat clienti.

2. Brownie Extraordinaire with Saint Louis
Unde: Brûlée, The Dessert Experience; Atlantic City, New Jersey
Pret: $1,000
Desertul Brownie Extraordinaire este oferit in Crystal Menu, reprezentand o prajitura din ciocolata neagra si alune italienesti, insotita de un pulverizator fin de 750 de dolari care contine un vin rar din 1996, Quinta do Noval Nacional. Savoarea vinului se face simtita la fiecare muscatura din interesantul desert.

3. Golden Opulence Sundae
Unde: Serendipity 3; New York
Pret: $1,000
Desertul a intrat in cartea de recorduri Guiness World Record ca fiind cea mai scumpa inghetata din lume. Continand inghetata de vanilie din Tahiti, varietati de ciocolata rara, drajeuri si trufe acoperite de fulgi de aur de 23 de karate, desertul este insotit de un mini bol de caviar din care s-a extras sarea pentru a fi inlocuita cu gustul dulce al fructelor exotice. Inghetata se serveste cu o lingurita de aur de 18 karate. Ustensilele sunt in proprietatea restaurantului, dar cristalul Barrat inclus ramane ca amintire clientului.

4.The Sultan’s Golden Cake
Unde: Ciragan Palace Kempinski; Istanbul
Pret: $1,000
72 de ore este timpul de preparare al deliciosului desert aurit, perfect pentru ocaziile speciale ca nunti sau petreceri sau, de ce nu, mica gustare a Sultanului. Umplut cu pere, caise, gutui si smochine care au stat marinate doi ani in rom jamaican si asezonat cu trufe negre caramelizate, tortul este acoperit de fulgi de aur de 24 de karate si prezentat intr-o cutie de argint realizata manual.

5. The Dome’s Truffle Ice
Unde: Mezzaluna; Bangkok
Pret: $200
In Februarie, Lebua Hotel din State Tower a fost gazda celei mai scumpe mese de afaceri organizate, cei 40 de invitati platind 30.000 de dolari fiecare pentru un festin regal de zece feluri diferite de preparate, oferite de cei mai buni bucatari sefi din lume. Mezzaluna continua traditia cu Dome's Truffle Ice, un desert alcatuit din inghetata de trufe decorata cu jeleu, ciocolata Manjaree si un coniac foarte rar, Moyet Tres Vieille Grande Champagne No. 7, din care mai exista 1.300 sticle pe mapamond. Restaurantul vinde 10 astfel de minunatii in fiecare saptamana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.