Setari Cookie-uri

Cele mai scumpe deserturi din lume

In restaurantul Serendipity 3 din Manhattan se serveste desertul Golden Opulence Sundae la pretul exorbitant de 1000 de dolari. Cinci cupe de inghetata de vanilie originara din Tahiti sunt infasurate in fulgi de aur de 23 de karate si ornate cu cea mai scumpa ciocolata din lume. Pentru o experienta si mai memorabila, se adauga caviar in care sarea a fost inlocuita cu infuzii de fructul pasiunii, portocala si lichior Armagnac.

6.The Madeleine Truffle
Unde: Knipschildt Chocolatier; Norwalk, Conn.
Pret: $250
Trufele Madeleine contin 70% ciocolata Valhrona mixata cu smantana proaspata, vanilie si ulei pur, invelite in pudra de cacao. Procesul dureaza mult, dar merita. Trufele sunt valabile la comanda, fiind livrate in cutii de argint de care se ataseaza o nota personala de la renumitul ciocolatier Fritz Knipschild.

7. "Entre"
Unde: Pierre Hermé Patisserie; Paris
Pret: $176 fiecare
Reprezentant al patiseriei "haute-couture", maestrul Pierre Hermé transforma traditionalele retete in adevarata arta a gusturilor care sfideaza orice limita. Révélation este o prajitura pufoasa cu rosii, mascarpone, ulei de masline, masline negre si compot de rosii si capsuni. Infiniti introduce peste 20 de ingrediente diferite care amintesc de parfumul traditional ambergris. O serie de deserturi noi pentru sase-opt persoane se gasesc la comanda numai in cele doua patiserii Monsieur Herme din Paris.

8. King-size Imperial Torte
Unde: Hotel Imperial; Vienna
Pret: $57
Legenda spune ca acest tort glazurat a fost creat in onoarea regelui Franz Josef I pentru a sarbatori inaugurarea hotelului Imperial in 1873. Alcatuit din migdale, martipan si crema de cacao si glazurat cu cea mai fina ciocolata, tortul este oferit amatorilor de dulciuri scumpe din intreaga lume in cutii de lemn pretios. Desertul se poate comanda si fara zahar.

9.Valrhona Chocolate Sphere
Unde: Al Mahara, Burj Al Arab Hotel;Dubai
Pret: $48
Un sos cald de ciocolata este turnat peste o scoica subtire de ciocolata, care se deschide sub presiunea caldurii, reveland varietati scumpe de ciocolata si delicioase fructe de zmeura.

10. Warm Golden Plum Soufflé
Unde: The Waterside Inn; Bray, England
Pret: $48
Corcoduse mici si galbene crescute in Alsacia si considerate o delicatese sunt folosite in aceasta reteta de peste 35 de ani semnata de maestrul Michel roux si fiul sau Alain. "Este servit la minut, coacerea fiind cruciala. Daca se depaseste timpul cu un minut, gustul si textura se altereaza", declara Alain.


Autor: Denisa Apostol

Sursa: YourMoney



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.