Setari Cookie-uri

Ocna Sibiului - litoralul Ardealului

Contrar prejudecatii impartasite de cei mai multi dintre noi, statiunile balneare nu se adreseaza unei categorii de public restranse si nici nu sunt sinonime cu reumatismul! Un exemplu elocvent il constituie Ocna Sibiului, o veritabila oaza de liniste, care poate oferi un refugiu reconfortant persoanelor active de orice varsta, dornice sa scape de tumultul vietii cotidiene. Ideea preconceputa conform careia in statiunile de acest tip merg la bai doar ai nostri bunici are un sambure de adevar care este insa ignorat cu seninatate de noi toti, din lipsa de timp sau de interes. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care nu ne-am format inca reflexul de a face un sejur intr-o statiune balneara.

Dar cunoscatorii viziteaza statiunea si pentru a profita de o rara comoara naturala bine ascunsa pe fundul lacurilor, ce-i drept cam greu accesibila si cam alunecoasa. Cind veti intra in posesia ei, veti constata insa ca nu o puteti lua acasa din cel putin doua motive: mirosul patrunzator si vizibilitatea pe care v-o da pe timp de zi. Este vorba, bineinteles, de namolul sapropelic usor mineralizat. Acesta a rezultat in urma amestecului depunerilor de marne si argile de pe fundul lacului cu resturile organice. Turistii care nu au probleme cardiace il apreciaza pentru caracteristicile antiinflamatorii, dar si pentru proprietatile sale fizice (conductibilitate termica mica, caldura specifica mare), gratie carora ungerile cu namol sint atat de bune pentru circulatia sangvina.

Daca toate aceste miracole naturale nu v-au determinat inca sa porniti spre statiune, mai fac o ultima incercare de a va convinge. Chiar daca nu sinteti un mare amator de curiozitati hidrologice sau nu aveti o afectiune care ar putea fi tratata la Ocna Sibiului, trebuie sa veniti aici macar pentru clima deosebita din acest loc. Insolatia puternica, calmul atmosferic, iernile blinde si temperatura medie anuala de +8,9°C au un efect fortifiant si sedativ asupra organismului si sint de neinlocuit in incercarea de a va redobindi tonusul optim dupa o munca zilnica solicitanta.

Citește și:

De o importanta cel putin egala cu cea a factorilor naturali din aceasta zona este interventia umana, care, fara a avea neaparat pretentia de a sfinti locul, il face mai placut, mai util si, bineinteles, mai atractiv si mai rentabil din punct de vedere turistic.

Baza de tratament de la Ocna Sibiului are cabinete de specialitate pentru medicina culturii fizice, ginecologie balneara, balneo-fizioterapie si recuperare medicala. Aici puteti sa va tratati afectiunile reumatismale, neurologice, dermatologice, endocrinologice si ale cailor respiratorii superioare.

Factori terapeutici naturali

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.