Setari Cookie-uri

Ocna Sibiului - litoralul Ardealului

Contrar prejudecatii impartasite de cei mai multi dintre noi, statiunile balneare nu se adreseaza unei categorii de public restranse si nici nu sunt sinonime cu reumatismul! Un exemplu elocvent il constituie Ocna Sibiului, o veritabila oaza de liniste, care poate oferi un refugiu reconfortant persoanelor active de orice varsta, dornice sa scape de tumultul vietii cotidiene. Ideea preconceputa conform careia in statiunile de acest tip merg la bai doar ai nostri bunici are un sambure de adevar care este insa ignorat cu seninatate de noi toti, din lipsa de timp sau de interes. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care nu ne-am format inca reflexul de a face un sejur intr-o statiune balneara.

Ocna Sibiului prezinta un interes deosebit datorita factorilor terapeutici naturali pe care ii ofera:

1. Apele sarate de mare concentratie au un efect benefic asupra tulburarilor circulatorii venoase ale membrelor inferioare, asupra sciaticii cronice si a afectiunilor ginecologice. Datorita presiunii hidrostatice specifice apelor sarate de concentratie mare, baile au efect calmant si revigorant, fiind indicate atat hipertensivilor, cit si oamenilor activi care lucreaza in conditii de lucru solicitante. Dintre efectele biologice curative, trebuie remarcata actiunea de scadere a colesterolului si glicemiei, care incetineste procesul de degenerare, in special cel arterial.

2. Apa minerala clorurosodica usor bicarbonatata izotona (Izvorul Horia). In cura interna este indicata afectiunilor gastrice (gastroenterocolite cu hipoaciditate). Folosita sub forma de pulverizatii si aerosoli, este indicata in diferite afectiuni ale aparatului respirator.

Citește și:

3. Namolul sapropelic are efecte antiinflamatorii, dar poate fi utilizat si pentru imbunatatirea circulatiei locale si generale. Procedurile cu namol pot fi practicate atat pe malurile lacurilor (prin ungeri generale), cat si in statiune (impachetari, cataplasme, tampoane calde).

4. Topoclimatul sedativ. Datorita factorilor climato-geografici (temperatura, umiditate, durata medie anuala de stralucire a soarelui), aeroterapia si helioterapia practicate la Ocna Sibiului au o actiune revigoranta, de crutare sedativa si de calire a organismului.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.