Setari Cookie-uri

Cele mai bune 10 gradini zoo din lume

Pentru multi dintre noi, calatoriile inseamna mai mult decat o iesire din cotidian, chiar o expunere la noi medii. Oricine vrea sa se amestece cu cultura care il gazduieste, de unde si tendinta de a ne inarma cu dictionare (nu conteaza cat de ridicoli am arata), si ezitarea de a ne apropia de orice ne aduce aminte de casa - cum ar fi McDonalds-ul din Beijing...

Pentru multi dintre noi, calatoriile inseamna mai mult decat o iesire din cotidian, chiar o expunere la noi medii. Oricine vrea sa se amestece cu cultura care il gazduieste, de unde si tendinta de a ne inarma cu
dictionare (nu conteaza cat de ridicoli am arata), si ezitarea de a ne apropia de orice ne aduce aminte de casa - cum ar fi McDonalds-ul din Beijing...

Totusi, asa cum fiecare calator cu experienta stie, cateodata descoperirea aromei locale a unei regiuni poate fi inselatoare. Aspectele unice ale unei culturi aparte pot fi ascunse de atractii artificiale care, daca nu suntem atenti, pot sa ne faca sa pierdem tot timpul pe care il avem la dispozitie pentru respectiva calatorie.

Exista un numar mare de locuri pe care le putem lua in considerare atunci cand planificam o vacanta autentica locala, majoritatea implica si ceva rupt de civilizatie. Totusi, chiar si in zonele populate abundent, putem gasi ocazii locale si neatinse de vestici, locuri care sunt spre deliciul localnicilor mai mult decat al vizitatorilor. Unele dintre acestea fac si tema articolului de astazi, si anume Cele mai bune 10 gradini zoo din lume.

Citește și:

Fiecare zoo este unica prin virtutea contextului geografic, iar o vizita la una din ele poate sa iti dea informatii pretioase despre o tara, informatii care altfel probabil ar fi fost inaccesibile.

Numarul 10 - Gradina zoo din Belize, Belize City

Gradina zoo din Belize a fost fondata in 1983 ca un sanctuar pentru 17 animale semi-imblanzite care au mai ramas si de atunci s-a extins intr-o rezervatie care acopera mai bine de 80 de acri si detine 125 de specii diferite de animale, toate native pe insula. Gradina, care se afla cam la 50 km in sudul orasului Belize, este renumita pentru iguanele verzi.
Cu toate ca a fost extinsa cu mult in ultimele doua decenii, gradina zoo din belize continua sa isi pastreze misiunea, si anume are grija de creaturile neglijate. Profunzimea salbaticiei de pe insula a dat nastere la multe esecuri in domesticirea multor animale.

Citește și:

Numarul 9 - Beijing Zoo, Beijing, China

Cu toate ca istoria acestei gradini zoologice dateaza din zilele dinastiei Myng, aceasta nu a fost deschisa publicului decat in 1908, cand a fost numita Gradina celor 10.000 de animale. In ciuda numelui, gradina nu a reusit sa atraga multi vizitatori in prima jumatate a secolului, poate si din cauza ca la un moment dat singurele exponate erau 12 maimute, 2 papagali si un emu orb.
Gradina zoo a trecut prin renovari si a fost redeschisa in 1950, si de atunci s-au imbunatatit si numarul de exponate, si cel de vizitatori.
Astazi, este gazda a mai mult de 7000 de animale din peste 600 specii diferite. De curand, a fost revitalizata prin deschiderea unui acvariu unicat.

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.