Setari Cookie-uri

Cele mai bune 10 gradini zoo din lume

Pentru multi dintre noi, calatoriile inseamna mai mult decat o iesire din cotidian, chiar o expunere la noi medii. Oricine vrea sa se amestece cu cultura care il gazduieste, de unde si tendinta de a ne inarma cu dictionare (nu conteaza cat de ridicoli am arata), si ezitarea de a ne apropia de orice ne aduce aminte de casa - cum ar fi McDonalds-ul din Beijing...

Numarul 8 - Johannesburg Zoo, Johannesburg, Africa de Sud


Cu toate ca gradina zoologica din Johannesburg si-a sarbatorit centenarul in 2003, utilitatile sale sunt moderne. Este prima gradina zoo in lume care a instalat camere video la fata locului, permitand publicului sa vizualizeze animalele din orice colt al lumii.
Pentru cei dintre voi carora le plac vacantele in aer liber, acele portiuni din Gradina zoo din Johannesburg care sunt supravegheate video sunt si cele mai frumoase. Printre multele servicii oferite, aceasta unitate ofera si tururi la lumina lunii, care le da ocazia vizitatorilor sa vada creaturi nocturne in habitatul natural.

Numarul 7 - Gradina Zoo din Londra, Anglia

Situata in partea Nordica a faimosului parc londonez Regent, gradina zoo a fost fondata in 1828, cand avea scop de cercetare. A fost deschisa publicului din 1847 ca mijloc de a finanta cercetarile. Aceasta a fost prima care a deschis o casa a reptilelor in 1849, un acvariu public si o sectiune destinata animalelor de companie.
Astazi, 112 din mai mult de 600 specii sunt considerate pe cale de disparitie. Si ar mai fi un motiv pentru care ati vrea sa vizitati aceasta gradina: majoritatea cladirilor dateaza din epoca Victoriana.

Citește și:

Numarul 6 - Acvariul, Muzeul si Gradina Zoo din Bermuda

Acvariul, muzeul si Zoo din Bermuda au fost fondate in 1926 ca mijloc de atragere a atentiei catre protejarea insulei, iar astazi este o adevarata fereastra catre salbaticia Bermudei. Acvariul este cel mai renumit dintre toate.
Puteti vedea mai mult de 100 de specii locale de pesti tropicali, cativa dintre acestia fiind adapostiti intr-un rezervor masiv, replica a unui recif de corali. Orice intrebari aveti despre pesti, le puteti adresa unui inotator din acvariu..
Cu toate ca gradina zoological poate sa nu surprinda ca si acvariul, arepartea ei de minuni naturale. Expozitia "Australasia", care detine canguri, wallaby si lemuri este destul de populara.

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.