Setari Cookie-uri

Cele mai bune 10 gradini zoo din lume

Pentru multi dintre noi, calatoriile inseamna mai mult decat o iesire din cotidian, chiar o expunere la noi medii. Oricine vrea sa se amestece cu cultura care il gazduieste, de unde si tendinta de a ne inarma cu dictionare (nu conteaza cat de ridicoli am arata), si ezitarea de a ne apropia de orice ne aduce aminte de casa - cum ar fi McDonalds-ul din Beijing...

Numarul 5 - Gradinile Zoo din Singapore

Cand au fost deschise in iunie 1973, au fost primele de acest gen, mergand pe conceptual de "open zoo", construite in asa fel incat sa nu prezinte bariere vizibile intre animale si vizitatori. Pentru speciile cele mai periculoase, se folosea sticla mai degraba decat custi, in timp ce pentru celelalte animale erau sapate santuri sau pur si simplu bariere naturale.
In afara de faptul ca sunt mai mult de 2,000 animale aici, e o incantare doar vizita l a aceste gradini zoo, macar pentru design.

Numarul 4 - Gradina zoologica biblica din Ierusalim, Israel

Intr-o regiune unde tensiunile politice si militare sunt prezente, Gradina este una din putinele atractii publice care nu a suferit pagube si care inca gazduieste jumatate de million de vizitatori in fiecare an. Parcul continua sa atraga familii evreiesti si arabesti in aceeasi masura si semnele sunt scrise in engleza, araba si ebraica.

Citește și:

Numarul 3 - Gradina zoologica din Berlin, Germania

Cu peste 14,000 de animale, gradina zoologica din Berlin este una dintre cele mai mari gradini zoo din lume. Are cam 3 milioane de vizitatori pe an si acopera peste 74 de acri. Detine de asemenea si cel mai mare acvariu din lume, cu peste 250 de rezervoare.

Numarul 2 - Gradina zoologica din Bronx, New York City, U.S.A.

Cu mai mult de 6,000 de animale la expozitie, este cea mai mare gradina zoo metropolitana din Statele Unite si in mod cert una dintre cele mai bogate ca istoric. A fost deschisa in noiembrie 1899 si in 1903 a devenit prima zoo din emisfera vestica ce a gazduit leoparzi de zapada.
Bronx este si locatia primului program de educare zoo si prima expozitie pradator-pradat.

Numarul 1 - Tiergarten Schonbrunn,Viena, Austria

Construita la inceputul secolului 17, Tiergarten este cea mai vechegradina zoological din lume. Complexul face parte din imprejurimile palatului Schonbrunn, care a fost utilizat ca resedinta de vara pentru regalitate din timpul Dinastiei Habsburgice.
Frumusetea acestui palat se spune ca e concurenta Versailles-ului, iar printre oaspetii sai sunt si Napoleon, Mozart, Antonio Salieri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.