Setari Cookie-uri

Interzis copiilor sub 14 ani: Auschwitz

Pentru noi toti, Auschwitz este probabil cuvantul cu cele mai negre conotatii. Pol al iadului nazist, "fabrica mortii" este situata strategic in mijlocul Europei si reprezinta mai degraba o destinatie funebra decat una "deosebita". Numit generic "muzeu", complexul memorial de la Auschwitz-Birkenau este in primul rand un loc in care oamenii de astazi ar trebui sa rememoreze, sa inteleaga la modul cel mai profund greselile trecutului si sa invete din moarte cum sa construiasca o lume mai buna. Oricum ar fi, o calatorie la Auschwitz este, in mod clar, o experienta definitiva. Pentru care nu multi sunt cu adevarat pregatiti.

Info Auschwitz

Intrarea in Muzeu este gratuita. Este insa obligatorie insotirea de catre un ghid specializat. Grupurile trebuie sa fie de minim 14 persoane. Daca vizitati Muzeul singur, cel mai probabil veti fi sfatuit la intrare sa va alipiti unui grup. Exista aproximativ 150 de ghizi la Muzeul Memorial Auschwitz, care va vor insoti in vizite de cel putin trei ore. Exista posibilitatea unei vizite prelungite de sase ore sau de doua zile.
La intrarea in Muzeu, grupurile pot opta pentru ghizi care vor face prezentarea Memorialului in una dintre urmatoarele limbi: engleza, germana, croata, ceha, franceza, maghiara, italiana, japoneza, poloneza, rusa, sarba, slovaca sau spaniola.

Doar doua dintre cele trei lagare naziste sunt incluse in Muzeu: Auschwitz I si Birkenau. Fotografierea este permisa doar in exterior. Sunt strict interzise filmarea si folosirea echipamentelor de reproducere a imaginilor in interiorul cladirilor. La intrarea in lagar, veti viziona un film documentar despre ororile dominatiei naziste. Este doar un preambul a ceea ce veti vedea odata ajunsi in interior.
In ceea ce priveste cazarea, nu trebuie sa va faceti griji. Exista in apropiere mai multe hoteluri care satisfac orice pretentie. Preturile nu sunt mari, dar variza in functie de numarul de stele. Din Cracovia puteti ajunge in Auschwitz in maxim o ora cu masina personala sau cu un autobuz care efectueaza curse regulate pe acest traseu. Mai exista si varianta trenului, dar nu multi o prefera din cauza conotatiilor istorice.


Mai multe informatii despre cazare, programul Muzeului, rezervari, cai de acces si alte recomandari aici: https://www.auschwitz.org.pl/







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.