Setari Cookie-uri

Majestatea sa, Londra! - II -

Daca exista vreo destinatie in lume pentru care trebuie sa va faceti niste planuri si, prin urmare si o documentare cat de cat cuprinzatoare, aceea este cu singuranta Londra. Acest megapolis turistic are atat de multe atractii incat este foarte posibil sa ratati o multime de lucruri frumoase din cauza unei planificari proaste. In plus, zvonurile conform carora capitala Marii Britanii este aristocratic de costisitoare nu sunt tocmai departe de adevar. Insa nu mai putin adevarat este ca puteti "fenta" sistemul gasind din timp solutii avantajoase atat pentru transport si cazare, cat si pentru masa sau bilete de intrare la diversele obiective turistice.

Daca exista vreo destinatie in lume pentru care trebuie sa va faceti niste planuri si, prin urmare si o documentare cat de cat cuprinzatoare, aceea este cu singuranta Londra. Acest megapolis turistic are atat de multe atractii incat este foarte posibil sa ratati o multime de lucruri frumoase din cauza unei planificari proaste. In plus, zvonurile conform carora capitala Marii Britanii este aristocratic de costisitoare nu sunt tocmai departe de adevar. Insa nu mai putin adevarat este ca puteti “fenta” sistemul gasind din timp solutii avantajoase atat pentru transport si cazare, cat si pentru masa sau bilete de intrare la diversele obiective turistice.

Daca ati citit prima parte a materialului nostru despre Londra, stiti deja ca aceasta destinatie turistica nu este pentru petrecerea vacantelor scurte. De fapt, este cumplit de greu sa faci o enumerare a obiectivelor turistice pe care le poti rata odata ajuns aici. Cei 1500 de kilometri patrati ai orasului sunt o aglomerare teribila de parcuri, muzee, galerii, monumente, pub-uri celebre, cartiere vechi si noi, fun-parcuri, gradini zoologice, strazi intesate de magazine, mall-uri elegante, terase, cafenele si turnuri. De aceea, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va luati un ghid bun al orasului, o harta amanuntita si sa va faceti, in functie de variabilele vacantei voastre, o lista de prioritati. Prin variabile intelegem durata sejurului, bugetul alocat acestuia si, nu in ultimul rand, compania. Daca mergeti cu familia, trebuie sa vizitati marele Aquarium si Gradina Zoologica. Daca mergeti doar cu alesul inimii, o croaziera pe Tamisa este a “must”, iar daca va aventurati singur sau intr-un grup de prieteni, teatrul, opera, cluburile si pub-urile cu specific pot fi atractiile prioritare. Oricum, inainte de toate, retineti ca Londra este pentru toata lumea - indiferent de buget, indiferent de preferinte, indiferent de statut social - destinatia universala.

Alte sfaturi si alte atractii

Am vorbit deja depre London's Eye, Muzeul Madame Toussand si Buckinham Palace - resedinta reginei Elisabeta. Iar daca ati avut norocul sa admirati si procesiunea de schimbare a garzilor, cel mai indicat lucru ar fi sa va continuati plimbarea prin parcul St. James - unul dintre cele mai frumoase din Londra - catre Trafalgar Square, aflata in imediata vecinatate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.